Ostali sportovi

Mesud Pezer treći na mitingu u Nordhausenu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bosanskohercegovački rekorder u bacanju kugle Mesud Pezer osvojio je 3. mjesto na 15. atletskom dvoranskom bacačkom mitingu “Kugelstossen 2024” u njemačkom Nordhausenu.

Pezer je ostvario dužinu od 21.12 metara, dok su bolji od njega danas bili samo Italijani- drugoplasirani Leonardo Fabri s 21.64 te pobjednik Zane Weir s 21.84 metra, a što je i novi rekord ovog mitinga.

Pezer je tako ponovo pokazao dobru formu na otvaranju sezone. Prije 10-ak dana, na mitingu u Beogradu, uz pobjedu je popravio i vlastiti dvoranski i bh. rekord, koji sada iznosi 21.22 metra.

– Konkurencija je bila zaista jaka i sve u svemu zadovoljan sam današnjim plasmanom na ovom takmičenju – kazao je Pezer, koji je istakao kako mu je drago da je prebacio 21 metar.

Pezer je prije sedam dana, s dužinom 20.61 metar, bio drugi na mitingu u Luksemburgu.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno