Ljudi

Mesud Pezer nakon bronzane medalje: Pomoć državnih institucija zemlji bi donijela više zlata i srebra

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mesud Pezer nakon bronzane medalje: Pomoć državnih institucija zemlji bi donijela više zlata i srebra – Mesud Pezer nakon bronzane medalje: Pomoć državnih institucija zemlji bi donijela više zlata i srebra – Zeničanin Mesud Pezer poznati je bosanskohercegovački bacač kugle, koji u posljednje vrijeme bilježi zavidne rezultate kada je u pitanju ovaj sport.

U Bosnu i Hercegovinu jučer je donio bronzanu medalju s Balkanskog seniorskog prvenstva u atletici koje se održalo u bugarskom gradu Stara Zagora, a na kojem je branio titulu prvaka od prošle godine. Za Interview.ba Pezer je govorio o tome koliko je zadovoljan postignutim uspjehom, te planovima za Evropsko atletsko prvenstvo koje će početi 6. augusta ove godine.

PODRŠKA DRŽAVE? „Puno se ne osvrćem na to, mada mislim da bi pomoć svih institucija od općinskog nivoa, pa do državnog nivoa mogla biti puno bolja za sve sportiste.“

INTERVIEW.BA: Na Balkanskom seniorskom prvenstvu u atletici koje se održalo 20. i 21. jula u bugarskom gradu Stara Zagora osvojili ste bronzanu medalju. Koliko ste zadovoljni uspjehom?

PEZER: Uspjeh je dobar. Bila je to jaka konkurencija najboljih balkanskih bacača kugle. Ono s čime nisam zadovoljan jeste moja tehnika bacanja, koja posljednja tri-četiri takmičenja ne funkcioniše kako bih ja želio. Mislim da je glavni razlog toga moje odsustvo treniranja sa svojim matičnim trenerom koji se nalazi u Švedskoj. Posljednjih nekoliko takmičenja mnogo sam odsustvovao s njegovih treninga zbog obaveza na takmičenjima. Više sam individualno trenirao, tako da sam malo pokvario tu tehniku. Danas letim za Švedsku gdje ću narednih 15 dana intenzivno raditi sa svojim trenerom.

INTERVIEW.BA: Na takmičenju ove godine ste bacili kuglu na dužinu od 19,72 m, što nije bilo dovoljno da odbranite naslov prvaka od prošle godine, kada ste pobijedili sa 20,11 m. Šta je to bilo drugačije ove godine?

PEZER: Pogoršanje tehnike. Malo sam više radio s tegovima. Formu tempiram najviše za Evropsko prvenstvo u Berlinu, koje će biti održano početkom augusta. Taj problem s tehnikom mislim da je prouzrokovao gubitak titule od prošle godine.

INTERVIEW.BA: Zabilježili ste niz dobrih rezultata u posljednje vrijeme. Šta biste izdvojili kao posebno značajno?PEZER: Najznačajnije što se desilo u ovoj ljetnoj sezoni jeste osvajanje petog mjesta na Svjetskom atletskom prvenstvu u Birminghamu, koje je bilo u maju ovo godine. Tada sam obećao da ću ući među top osam svjetskih bacača kugle, što sam i ispunio, zauzeo sam peto mjesto i veoma sam ponosan. Nadam se da će me taj rezultat pratiti i na predstojećem evropskom prvenstvu.INTERVIEW.BA: Koliko država BiH podržava sport bacanje kugle?

PEZER: Moja deviza u sportu je da svako radi svoj posao. Ja sam bacač kugle, a političari i državne institucije rade svoj posao. Puno se ne osvrćem na to, mada mislim da bi pomoć svih institucija od općinskog nivoa, pa do državnog nivoa mogla biti puno bolja za sve sportiste.

INTERVIEW.BA: Postoje li uslovi za treniranje u BiH?

PEZER: Što se tiče ljetnog perioda postoje uslovi na atletskom stadionu u Zenici, međutim, problem je zimskih priprema jer nemamo adekvatnu atletsku dvoranu za zimske pripreme. Zimi sam prinuđen da idem u susjednu Hrvatsku ili Srbiju, gdje obavljam pripreme. U krajnjem slučaju idem trenirati u Švedsku kod svog matičnog trenera.

INTERVIEW.BA: Koje su sljedeće aktivnosti?

PEZER: Vrhunac sezone i ono čemu najviše težim u ovoj ljetnoj sezoni jeste Evropsko atletsko prvenstvo u Berlinu, gdje ću 6. augusta tražiti i nadam se izboriti plasman u finale, da bih 7. augusta bacao kuglu.

interview.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno