Zabava

Meštar od lutnje Edin Karamazov

Foto: Marin Fulgosi/Jutarnji.hr
Foto: Marin Fulgosi/Jutarnji.hr
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Meštar od lutnje Edin Karamazov – U cijelosti prenosimo fantastičan opis umijeća našeg sugrađanina – Nakon spektakularnog koncerta Muke po Ivanu, novo glazbeno iznenađenje u Muzeju za umjetnost i obrt – NARODNE PJESME BRITANSKOG OTOČJA Meštar od lutnje Edin Karamazov s Antiphonusom ‘plovi’ prema engleskim madrigalima Johna Dowlanda

Nakon spektakularnog izvođenja remek-djela Muke po Ivanu u Crkvi sv. Katarine, koja je bila popunjena do posljednjeg mjesta, a više od stotinu posjetitelja je sat i pol uživalo u koncertu nepomično na nogama, mnogostruko hvaljen Ansambl Antiphonus, za sutra 5. travnja pripremio je još jedan jedinstven repertoar, zakazan za 20 sati u foajeu Muzeja za umjetnost i obrt.

U sklopu svog ciklusa Triade izvest će program „Na tragu engleskih madrigala – John Dowland – English madrigals ‘n’ folksongs of the British Isles“, a u goste je tom prigodom za poseban glazbeni „touch“ cijeloj priči pozvao vrhunskog glazbenika svjetskog glasa – Edina Karamazova.

“Dubrovačka se Republika diči Sorkočevićima, diplomatima i glazbenicima, a u sličnoj ulozi na albionskom nebu sjaji zvijezda imenom John Dowland. To je skladatelj, lutnjist, pjevač i špijun, koji Vas voli, a umije dovesti do suza kao i ganuća ne samo tankoćutne dame! Izbor iz njegovih pet knjiga pjesama, uz daleke i mistične odjeke – stare narodne pjesme britanskih otoka, kao i briljantne engleske manirističke madrigale prema uzoru na Gesualda, priredit će Vam – with pleasure – Antiphonus. A tko bi bio najbolji kormilar za plovidbu maglenim vodama Avalona čunom od dugovratne lutnje, nego Edin Karamazov, koji je taj repertoar, prije Zagreba, ipak malo isprobao s Andrasom Schollom i Stingom”, najavio je predstojeći koncert u svom poznatom entuzijastično-duhovitom tonu, umjetnički voditelj Ansambla Antiphonus Tomislav Fačini.

Cijena ulaznice je 70 kuna, za umirovljenike, studente i grupe s popustom 35, a mogu se nabaviti na ulazu u Atrij Muzeja za umjetnost i obrt sat vremena prije početka koncerta. (Jutarnji.hr)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno