Info

MESSER uz Bišćane i njihovu “Unsku” Biciklijadu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

MESSER uz Bišćane i njihovu “Unsku” Biciklijadu – Bili smo uz bicikliste RBK “Japod” Bihać koji već desetu godinu zaredom organiziraju međunarodnu biciklijadu „Nacionalni Park Una 2019“, koja je ovaj put vožena za prerano poginulog člana  ovog rekreativno-biciklističkog kluba Anisa Smajića (Anik Dub -umjetničko  ime), inače, likovnog umjetnika koji je obojio Bihać.

Zbog ovog tragičnog događaja Bicilijada je imala drugačiji predznak i dirljiviju poruku. Posvećena je Anisu, djetetu Bihaća, mladiću od samo 26 godina koji je imao puno ideja i gledao je svijet s apsolutno pozitivne strane, a.poginuo je u saobraćajnoj nesreći sedam dana prije održavanja Biciklijade.

Na dan početka ove internacionalne smotre biciklista entuzijasta, 28. jula,  kiša je lila kao iz kabla. Vremenske prilike nisu išle na ruku biciklistima koji su trebali preći dionicu Bihać – Gorjevac- Štrbački Buk- Kulen Vakuf i nazad za Bihać. Kao da se i samo nebo otvorilo i zaplakalo za mladim Anisom, a više od stotinu biciklista ipak je došlo i krenulo na dugu vožnju po takvom nevremenu. Ništa ih nije moglo zaustaviti da odvezu ovu utrku kao “počasni krug” za stradalog umjetnika i da nastave tradiciju i jubilej obilježe kako i dolikuje ljudima velikog srca koji na dva kotača prolaze duge dionice.

Messer je stao uz ove sportske rekreativce, ljubitelje prirode i poštovaoce zajedništva svojim kapacitetima a oni su nama vratili svojim pomno isplaniranim programom i sjanom organizacijom Biciklijade.

Mi smo učestvovali u onom dijelu koji je vezan za logistiku. Naša uplaćena sredstva agilna ekipa “10. Međunarodne biciklijade NP Una 2019” utrošila je u kupovinu 50 kg kruha, 200 komada krofni, namirnice za ručak 200 biciklista ( tradicionalni grah iz kazana) i još ponešto “za prezalogajiti”.

Utisci učesnika mogu se iščitati na zadovoljnim licima na fotografijama ali i pročitati na www.rbkjapod.ba

A mi smo u Messeru oni čije zadovoljstvo je još veće jer smo bili u prilici da budemo oni koji su doprinijeli zdravlju duha i tijela više stotina ljudi.

Sretno i naredne godine Klubu “Japod” kao i u realizaciji drugih projektima iza kojih stoje.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno