Biznis

Messer planira nove investicije u Srbiji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Messer planira nove investicije – Prije skoro 12 godina u Semederevu je otvorena nova fabrika kompanije Messer, u koju je tada uloženo 40 mil EUR.

Godinama kasnije, kako u intervjuu za Naše novine kaže izvršni direktor Messer Tehnogasa Ernst Bode, kompanija je poslije odlaska Amerikanaca iz smederevske željezare došla do ivice bankrota. Dolaskom kineskog partnera HBIS Group, fabrika je spašena, a kako u intervjuu kaže direktor Messera, postoji nov krug investicija gdje ponovo ulažu u nove moderne mašine.

Prema njegovim riječima, kompanija trenutno koristi oko 90% kapaciteta, a u planu je proširenje proizvodnog programa.

– Želimo da investiramo, ali i dalje nije lako investirati u Srbiji. Još postoje ograničenja kao što su problemi sa konverzijom i vlasništvom zemljišta, komplikovane procedure i sudovi koji su dosta spori. Imamo ideje, sredstva i motivaciju ali problem su nam obimne procedure – rekao je u intervjuu za Naše novine Ernest Bode i dodao da su najbitniji njihovi kupci HBIS Group, RTB Bor, HIP Petrohemija, Rafinerija Pančevo.

Kako kaže, tržište u Srbiji je malo, što znači da postoji ogroman potencijal koji mora da se iskoristi.

Messer Tehnogas, kao dio Messer Group od 1997. godine, vodeća je kompanija za proizvodnju i promet industrijskih, medicinskih i specijalnih gasova i prateće opreme, kao i opreme za sječenje i zavarivanje, na teritorijama Srbije i Crne Gore, sa proizvodnim pogonima i punionicama u Beogradu, Smederevu, Boru, Pančevu, Nišu, Kraljevu i Novom Sadu u Srbiji, Petrovcu u Crnoj Gori, i više od 70 prodajnih centara širom zemlje.

seebiz.eu



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno