Biznis

Messer i CVC kupuju Lindeov i Praxairov američki biznis

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Messer i CVC kupuju Lindeov i Praxairov američki biznis  – Kupovina Lindeovog i Praxairovog američkog biznisa završena je 1. marta 2019. godine. Kupac je Messer Industries GmbH, koji predstavlja joint venture-a između Messer Group GmbH i finansijskog investitora CVC Capital Partners Fund VII (CVC).

Messer Industries sa ovom kupovinom preuzima oko 5.400 zaposlenika u SAD-u, Kanadi, Brazilu, Čileu i Kolumbiji, a koji su u 2018. godini ostvarili promet od oko 1,6 mlrd. EUR (1,8 mlrd. US dolara) i Ebitdu od 359 mil. EUR (408 mil. US dolara). Preuzeta imovina sastoji od ukupno 44 kisikane, 21 CO2 pogona, šest pogona za hidrogen, izvor helija, 12 punionica helija, posao sa plinovima u bocama širokog spektra u Kanadi kao i sveobuhvatnog home care posla u Columbiji. Društva Regije Amerika su Messer Gases Ltda. (Brazil), Messer Chile Gases Ltda. (Čile), Messer Canada, Inc. (Kanada), Messer Colombia S.A. (Kolumbija) i Messer Industries USA, Inc. (USA).

Savjetodavni odbor Messer Industries čine dr. Hans-Gerd Wienands (predsjednik), Stefan Messer i Ernst Bode iz Messera kao i dr. Alexander Dibelius, dr.Daniel Pindur i Lars Haegg iz CVC-a.

Operativnu odgovornost za posao u Americi ima Jens Lühring kao CEO za Regiju Amerika, skupa sa sedmočlanim management teamom. Jan Desmeth je operativno odgovoran za kompanije u Zapadnoj Evropi. Njih obojica su na svojim pozicijama direktno odgovorni Savjetodavnom odboru u Messer Industries.

Generalni direktori Messer Industries GmbH su Michael Beck i Carsten Knecht.  Oni nose sveukupnu odgovornost za upravljanje fazom tranzicije dogovorene sa Lindeom i Praxairom, kao i za koordinaciju mjera koje donese Savjetodavni odbor.

Sve kompanije u Messer Group i Messer Industries poslovat će na tržištu kao jedna korporacija pod brandom “Messer – Gases for Life”.

Messer u Bosni i Hercegovini kao dio velike i uspješne Messerove porodice dijeli radost zbog ovog progresivnog širenja posla kao I zadovoljstvo što pripadamo ovom svjetskom proizvodnom gigantu.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno