Biznis

Messer: Godina izvanrednih poslovnih rezultata

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

S godinom koju ispraćamo kompanija Messer u Bosni i Hercegovini može u cijelosti biti zadovoljna na svim nivoima našeg poslovanja: u proizvodnji, prodaji, plasmanu, laboratorijskim istraživanjima i infrastrukturnom razvoju.  S obzirom na prethodne dvije pandemijske godine kada je Messer nadljudskim naporima uspio da isporuči velike količine medicinskog kisika u alarmantnim uvjetima i da sanira poplavu u rajlovačkoj punionici, ova je godina za kolektiv predstavljala povratak na uravnotežen način rada. Svi planovi su ispunjeni u predviđenom roku i unaprijed određenim smjernicama. U infrastrukturnom segmentu poslovanja uspješno je izvršeno testno puštanje u pogon punionice u Banjoj Luci kojom ćemo pokriti znatan dio tržišta u toj regiji.  Finansijska ulaganja  su pokrivena novčanim iznosom od cca 400 hiljada eura.

Messer je imao razloga za slavlje jer je iza nas 25 godina rasta i razvoja kompanije u Bosni i Hercegovini, koje je počelo sa Messer Mostar Plinom, a nastavilo osnivanjem drugih poslovnica, proširivanja tržišta, upošljavanja kadrova i njihovom edukacijom, te kontinuiranim investicijama i podršci društvu čiji smo sastavni dio. Ove godine smo intenzivirali potporu senzibilnim grupama, sportistima, djeci i kulturi i nastavili učestvovati kroz naše prezentacije u nastavnim aktivnostima srednjih škola.

Ovo je uistinu bila rekordna godina u rezultatima poslovanja, ali je posebna za sve uposlenike jer su ostali čili i zdravi što smo posebno proslavili na našoj novogodišnjoj zabavi. Tada smo i obznanili da će doći do personalnih promjena u upravi kompanije od 1. aprila/travnja 2023. godine, kada zbog odlaska u penziju dosadašnji generalni direktor Avdo Dedić ustupa mjesto direktora Messera u Bosni i Hercegovini Mirjani Vuković koja će upravljati sa sve četiri Messerove kompanije u državi.

Neka je svim našim uposlenicima i njihovim porodicama, klijentima i partnerima, kao i svim građanima Bosne i Hercegovine,  sa srećom u narednoj još uspješnijoj i ekonomski stabilnijoj 2023. godini.

MESSER



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno