Biznis

Messer dobio odobrenje od Pepsica za isporuku CO2

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Najveća kompanija u BiH za proizvodnju, prodaju i distribuciju specijalnih plinova, Messer BH Gas, dobio je odobrenje kompanije Pepsico za isporuku CO2.
Pepsico je jedan od naših ključnih kupaca kojem se isporučuje tečni CO2 za proizvodnju pića. Njihovo odobrenje je jedno od najprestižnijih na svijetu u industriji pića. Ovo odobrenje vrijedi do kraja 2020., ali se kvalitet CO2 mora potvrđivati svake godine.

U Messerovoj Podružnici Sočkovac koja proizvodi CO2 od 2012., svi kapaciteti su u cijelosti iskorišteni. Zbog toga je otvorena i nova bušotina koja može zadovoljiti potrebe kupaca za ugljen-dioksidom.

U ovaj proizvodni pogon je kompanija Messer, koja u BiH uspješno djeluje 20 godina sa investicijama teškim preko 100 miliona KM, uložila dodatnih pet miliona KM.

– Do sada smo snabdjevali našim plinovima klijente u BiH, a početkom eksploatacije iz nove bušotine postat ćemo izvoznik ugljen-dioksida u Hrvatsku, Srbiju i druge zemlje. CO2 koji je strateški plin i u budućnosti će biti itekako potreban u raznim privrednim granama, ističe Valentin Ilievski, generalni direktor Messera u BiH.

Odobrenje koje je Pepsico dao Messeru predstavlja potvrdu nastojanja menadžmenta Messera da cijeli tehnološki proces u proizvodnji bude mjerljiv najvišim ocjenama od strane kontrole, revizije i klijenata.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno