Zenica

Merhamet Zenica organizuje akciju: Iftari za osobe u stanju socijalne potrebe

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U iščekivanju dolaska posebnog nam mjeseca, mubarek mjeseca Ramazana, u Merhametovoj javnoj kuhinji juče je pripremljena i podijeljena halva, u želji da se uz miris halve podijeli radost mjeseca Ramazana.

U saradnji sa Medžlisom islamske zajednice Zenica i Merhametovim volonterima, halva je podijeljena posjetiocima na podnevskoj i ikindijskoj mukabeli u Potočkoj i Čaršijskoj džamiji.

Ovim putem želimo podsjetiti da “Merhamet” Regionalni odbor Zenica, tradicionalno, i ove godine organizuje akciju “IFTAR”, te da uz zajedničko učešće u ovoj akciji, doprinesemo da radost iftara osjete i oni koji su u stanju socijalne potrebe.

Akcija se sastoji od

– podjele iftara na terenu i

– podjele prehrambenih paketa.

Mubarek mjesec Ramazan prilika je za sve nas da ne zatvaramo oči pred potrebama siromašnih. Stoga Vas molimo da zajednički iskažemo solidarnost i suosjećajnost, te da zajedničkim snagama pomognemo onima kojima je naša pomoć potrebna da isposte Mubarek Ramazan.

Vaši prilozi se mogu sastojati u:

– prehrambenim artiklima koje možete dostaviti u prostorije kuhinje “Merhameta” (Ulica Dr. Ćire Truhelke br. 10 D – Radakovo )

– novčanim prilozima koji se mogu donirati u kuhinji “Merhameta” ili uplatiti na žiro-račun otvoren kod ASA Banke 134 010 0000019908.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na:

– telefon: 032/425-530

Uvjereni smo da ćete se kao i prethodnih godina uključiti u našu zajedničku akciju.

Svim vjernicima islamske vjeroispovijesti želimo mubarek ramazanske dane, da ih provedu u ibadetu, sa svojim najmilijima.

RAMAZAN ŠERIF MUBAREK OLSUN

UPRAVA RO „MERHAMET“ ZENICA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno