Zenica

Merhamet Zenica obilježio Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i Svjetski dan hrane

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Merhamet Zenica obilježio Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i Svjetski dan hrane- RO “Merhamet” Zenica obilježio Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i Svjetski dan hrane.
Povodom Svjetskog dana hrane i Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva, u petak 15.10. korisnicima Merhametove kuhinje u Zenici pripremljen je nešto obimniji obrok.
Uz podršku donatora obrok je sadržavao: Supu, ćufte uz prilog riža, kupus salatu, pavlaku, kolače i voće.
U pripremi obroka pomogle su Merhametove volonterke, a po prvi put, i učenice “Mješovite srednje škole” Zenica, smjer ugostitelj.
Zahvaljujemo se redovnom donatoru koji uvijek želi ostati anoniman, na donaciji namirnica potrebnih za pripremu današnjeg obroka – riža, meso, kupus, pavlaka.
Takođe, hvala slastičarnoj “Kristal” na adresi Bulevar Kralja Tvrtka I br. 3 na donaciji kolača, kao i gospođi Amni Sofić ispred Galerije “Preporod” Zenica i “Preporod” ZDK čije članice su pripremile oko 400 raznih kolača.
Hvala firmi “Džananović-transport” d.o koja nas uvijek podrži sa donacijom voća.
“Na kraju veliko HVALA svima koji su uzeli učešće i dali svoj doprinos da na današnji dan skrenemo pažnju i osvijestimo lokalnu zajednicu o nažalost, prisutnosti osoba u stanju socijalne potrebe, koje nisu u mogućnosti zadovoljiti egzistencijalnu ljudsku potrebu, potrebu za hranu.
Ispunjavanjem svoje misije dobročinstva i svakodnevnom brigom za svoje korisnike, Merhamet doprinosi ublažavanju siromaštva u svojoj lokalnoj zajednici” direktorica Zijada Kliko.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno