Zenica

Merhamet Zenica: informacija za građane o prijemu kurbanskog mesa

Merhamet Zenica: informacija za građane o prijemu kurbanskog mesa – Regionalni odbor „Merhamet“ Zenica, u svojoj Narodnoj kuhinji u Zenici, ove godine neće biti u mogućnosti da prima kurbansko meso od građana, institucija, udruženja, kao što je to bila praksa prethodnih godina.

„Merhamet“ je bio primoran da donese ovakvu odluku zbog popunjenosti svojih kapaciteta, kao i trenutne rizične epidemiološke situacije vezane uz pandemiju COVID-19 i zbog preporuka Federalnog ministarstva zdravstva.

„Merhametovi“ Osnovni odbori u Brezi i Kaknju će biti u mogućnosti primati kurbansko meso od građana, institucija, udruženja u ograničenim količinama, do popunjavanja svojih kapaciteta i isključivo uz odgovarajući veterinarski nalaz o ispravnosti mesa.

Istovremeno se zahvaljujemo svim građanima koji su prethodnih godina donirali kurbansko meso za „Merhametove“ kuhinje, ali i onima koji su to planirali učiniti i ove godine tokom Kurban-bajrama.

Iskreno se nadamo da ćemo se izboriti sa pandemijom koronavirusa i da ćemo iduće godine ponovo moći izaći u susret svima onima koji žele svoje kurbane donirati Regionalnom odboru „Merhamet“ Zenica i njegovim osnovnim odborima.

UPRAVA RO „MERHAMET“ ZENICA

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem