Info

Merhamet: pomoć narodu Sirije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pozivamo Vas da nam se pridružite u akciji “Pomoć izbjeglicama iz Sirije”. Obzirom na migrantsku krizu i sve veći val izbjeglica iz Sirije i drugih zemalja, koji su se uputili ka državama Evropske unije, Upravni odbor HO “Merhamet“ MDD je donio Odluku o pokretanju akcije ”Pomoć izbjeglicama iz Sirije”.

Delegacija naše humanitarne organizacije je posjetila i razgovarala sa izbjeglicama koji su smješteni na dvije lokacije u parku u Beogradu, te prilikom razgovora sa njima uvjerili se da su uslovi smještaja veoma loši i da oskudjevaju sa hranom, higijenom i odjećom. Najugroženija kategorija su svakako majke sa malom djecom koja čine više od 50 % izbjeglica.
“HO”Merhamet”MDD je prije prije par dana uručio interventnu pomoć ali to je nedovoljno, te Vas ovom prilikom pozivamo da se uključite u ovu akciju na jedan od slijedećih načina:

1. Uplatom na namjenski račun otvoren za ovu akciju kod Vakufske banke broj 160 015 0000179420, sa naznakom “Pomoć izbjeglicama iz Sirije”

2. Uplatom novčanog priloga u prostorijama HO “Merhamet“ MDD – Ul. Ćire Truhelke 10 D

3. Pozivom na humanitarni telefon broj 090 292 001. Jednim pozivom donirate 3 KM

Uvjereni smo da ćete podržati našu akciju i svojim novčanim prilogom još jednom pokazati solidarnost i spremnost za humano djelovanje.
Za sve ostale informacije možete se obratiti na kontakt telefon : 032 / 425 – 530

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno