Zenica

“Merhamet” počeo obnovu kuća u MZ Nemila

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas su HO “Merhamet” MDD i Internacionalna humanitarna organizacija HIA iz Mađarske počeli sa realizacijom projekta „Pomoć porodicama zahvaćenim poplavama u Bosni i Hercegovini, Zenica – MZ Nemila“, vrijednog oko 220.000 KM..

Riječ je o projektu pomoći stanovništvu Mjesne zajednice Nemila čija su domaćinstva uništena ili oštećena prirodnim katastrofama koje su se dogodile u BiH u maju 2014. godine.

Ovim projektom obuhvaćeno su 34 porodice. Obezbijeđena je donacija građevinskog materijala, elektro materijala, vodovodnog materijala, ugradnja stolarije (prozori, ulazna vrata i unutrašnja vrata), te je planirana izgradnja jedne kuće u cjelosti.

Završetak projekta, podržanog fondovina organizacije “Diakonie” iz Austrije, planiran je do 31. marta ove godine.

Predsjednik HO “Merhamet” MDD Hajrudin Šahić je naglasio da je obnova kuća u MZ Nemila jedan od nazjnačajnijih “Merhametovih” projekata nakon što su BiH pogodile nezašamćene poplave i klizišta.

– “Merhamet” je samo za ugrožena područja u Općini Zenica do danas obezbijedio i dostavio pomoć vrijednu više od 1,1 milion KM. Ukupna pomoć uručena građanima širom BiH iznosila je više od dva miliona KM – kazao je danas ahić, dodajući da će “Merhamet” i dalje pomagati stanovništvo ove zemlje čiji su domovi uništeni tokom katastrofalnih poplava i klizišta.

Načelnik Općine Zenica Husejin Smajlović, koji je prisustvovao podjeli pomoći žiteljima MZ Nemila, zahvalio je “Merhametu”, naglašavajući da je ova humanitarna organizacija od prvog dana sa stanovništvom na ugroženim područjima u Općini Zenica te da je dosadašnja popmoć “Merhameta” veoma značajna i vrijedna.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno