Info

Merhamet i Crveni polumjesec podijelili 40 tona mesa za 8.000 socijalno ugroženih porodica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Merhamet i Crveni polumjesec podijelili 40 tona mesa za 8.000 socijalno ugroženih porodica – Muslimansko dobrotvorno društvo Merhamet i njegova partnerska organizacija Crveni polumjesec Turske obezbijedili su 40.000 kilograma kubanskog mesa koje je podijeljeno tokom Kurban-bajrama. Tako je više od 8.000 socijalno ugroženih porodica širom Bosne i Hercegovine dobilo pakete od po pet kilograma kurbanskog mesa, saopšteno je iz Merhameta.

Članovi Upravnog odbora Crvenog polumjeseca Turske posjetili su tokom Kurban-bajrama Merhametovu Narodnu kuhinju Imaret u Sarajevu gdje su ih ugostili predsjednik HO Merhamet MDD Hajrudin Šahić i direktor Regionalnog odbora Merhameta Munib Bujak. Hajrudin Šahić je istakao da Merhamet ima izuzetnu saradnju sa Crvenim polumjesecom te izrazio želju da se ta saradnja još više pospješi na dobrobit onih kojima je pomoć potrebna.

Predstavnici Crvenog polumjeseca su pozdravili još jednu zajedničku akciju Merhameta i Crvenog polumjeseca i naglasili da je Merhamet dobar i veoma pouzdan partner Crvenog polumjeseca“te da ova turska humanitarna organizacija ima veliki respekt prema Merhametu.

Tom prilikom, predstavnici Crvenog polumjeseca i Merhameta posjetili su deset socijalno ugroženih porodica u Kantonu Sarajevo i uručili im kurbansko meso.

Muslimansko dobrotvorno društvo Merhamet doniralo je pet tona kurbanskog mesa izbjeglicama iz Sirije i drugih zemalja koje su utočište našle u kampu Krnjača kod Beograda. Meso je kampu Krnjača, trećed dana Kurban-bajrama, uručio predsjednik Merhameta Hajrudin Šahić u prisustvu predstavnika Islamske zajednice Srbije, ambasadora Velike Britanije u Srbiji Denisa Klifa i zamjenika komesara Komesarijata za izbjeglice i migracije Srbije Ivana Gerginova.

novovrijeme.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno