Info

Merhamet: 150 hiljada iftara i 5.000 paketa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ramazanske aktivnosti Humanitarne organizacije “Merhamet” MDD i svih njenih organizacionih jedinica i ove godine su omogućile da radost iftara osjete brojni socijalno ugroženi građani širom Bosne i Hercegovine. Tokom mubarek mjeseca ramazana, „Merhamet“ je pripremio oko 150.000 iftara i podijelio više od 5.000 porodičnih ramazanskih paketa osobama u stanju socijalne potrebe, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću HO “Merhamet”.

“Merhamet” je i ovog ramazana organizirao brojne zajedničke iftare za žitelje područja ugroženih u prošlogodišnjim katastrofalnim poplavama i klizištima, a radost iftara su, zahvaljujući “Merhametu”, osjetili povratnici u manji bh. etnitet, stanari izbjegličkih kampova, štićenici domova za nezbrinutu djecu, štićenici centara za osobe ometene u razvoju, centara za odvikavanje od droge, kao i stare, bolesne i iznemogle osobe, članovi udruženja demobilisanih boraca i brojne druge ugrožene kategorije stanovništva. Na većini zajedničkih iftara koje je organizirao “Merhamet” prisustvovao je i predsjednik ove humanitarne organizacije Hajrudin Šahić.

– Sve ove aktivnosti, za dobrobit onih kojima je pomoć potrebna, uspjeli smo ostvariti zahvaljujući požrtvovanosti uposlenika i aktivista “Merhameta”, kao i solidarnosti donatora i prijatelja “Merhameta”, izjavio je Šahić. 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno