Biznis

MENTOR 2: “Ljudi, drvo, namještaj”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Agencija ZEDA, Grad Zenica i Univerzitet u Zenici, partneri i sufinansijeri u implementaciji projekta “MENTOR 2” (Modern Economy through New Technology-Oriented Research, phase II), kojeg finansira Evropska unija, u okviru programa podrške lokalnom ekonomskom razvoju u BiH, ovim putem žele da Vas obavijeste o prezentaciji projekta na:

VIII Stručnoj konferenciji šumarstva i drvoprerade „Ljudi, drvo, namještaj“ 2015; Banja Luka

U petak 12. juna 2015. godine u Banja Luci je održana VIII Stručna konferencija šumarstva i drvoprerade „Ljudi, drvo, namještaj“ 2015.

Konferenciji su prisutvovali predstavnici: malih, srednjih i velikih preduzeća iz sektora drvoprerađivačke industrije, Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeča Republike Srpske – RARS, Gradske razvojne agencija Banja Luka-CIDEA, Privredne komora Republike Srpske, domaćih i inostranih organizacija koje kroz različite projekte i programe pružaju podršku razvoju BiH drvne industrije i šumarstva, zatim profesori, inženjeri, kao i pojedinci – eksperti iz oblasti šumarstva, ekologije, enterijera, certfifikacije/standardizacije i industrije namještaja iz Bosne i Hercegovine.

Agencija ZEDA je pozvana da prezentuje projekat MENTOR 2 i da prisutne upozna sa osnovnim ciljevima projekta, planiranim aktivnostima i rezultatima koji će biti ostvareni implementacijom projekta.

Ovom prilikom je potvrđena relevantnost projekta MENTOR 2 i njegov značaj u prevazilaženju izraženog problema domaće drvoprerađivačke industrije, a to je nepostojanje specijalizovanih ispitnih laboratorija.

Projektom MENTOR 2 predviđena je uspostava ispitne laboratorije za proizvode građevinske stolarije i provjeru njihove usklađenosti za zahtjevima EU, odnosno BiH standarda, čime će se direktno uticati na povećanje konkurentnost domaćih proizvođača na domaćem i na tržištu EU, i šire.
Stručnu konferenciju već osam godina organizuje Udruženje šumarstva i prerade drveta INTERFOB Banja Luka u saradnji sa partnerima, a cilj je saradnja, razmjena mišljenja, umrežavanje i razvijanje poslovnih mogućnosti i prilika stručnim i aktuelnim temama iz šumarstva, prerade drveta, industrije namještaja, ekologije, enterijera, energetske efikasnosti i ostalih releventnih tema.

Više informacija o projektu I ovom događaju možete dobiti u Agenciji ZEDA, tel: 032 445 830, kontakt osoba je Senad Pašalić, menadžer projekta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno