Ostali sportovi

Memorandum TS BiH, Uprave Grada i Arene: BiH-Češka 14. i 15. 09. u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Memorandum TS BiH, Uprave Grada i Arene: BiH-Češka 14. i 15. 09. u Zenici – U press centru gradske Arene „Husejin Smajlović“ u Zenici danas je potpisan Memorandum o saradnji Teniskog saveza (TS) BiH, Uprave grada Zenice i dvorane Arena u Zenici, a povod za potpisivanje ovog Memoranduma je domaćinstvo grada Zenice Davis Cup susretu BiH i Češke Republike.

Tim povodom prisutnim su se obratili Senad Hadžimešić, direktor TS BiH, Nedim Talić, direktor JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata d.o.o.Zenica i Kenan Uzunović, stručni saradnik za sport Uprave grada Zenica, moderator je bio Mirsad Pripoljac, novinar sa RTV Zenica.

Potpisivanjem ovog Memoranduma o saradnji ozvaničeno je domaćinstvo Arene i grada Zenice za Davis Cup susret teniskih reprezentacija BiH i Češke Republike, koji je na rasporedu 14. i 15.09.2019.godine.

Inače, ovo je četvrti put da grad Zenica bude domaćin teniskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Novinarima se prvi obratio direktor TS BiH Senad Hadžimešić istakavši svoje zadovoljstvo što je Zenica po četvrti put domaćin teniskoj reprezentaciji BiH i najavio da naša selekcija možda i može do iznenađenja proviv favorizovanih Čeha.

-Moram istaći zadovoljstvo što smo potpisali ovaj današnji Memorandum. Ova lijepa dvorana zaslužuje da bude domaćin ovako jednom velikom sportskom događaju. Ne treba puno govoriti o Češkom tenisu, svi znamo kakve igrače imaju i po našim informacijama oni dolaze u najjačem sastavu. Zenica, s infrastrukturom koju ima, može organizovati sve događaje na svjetskom nivou. Zahvalio bi se Gradskoj upravu, Javnom preduzeću za upravljanje i održavanje sportskih objekata na ovako domaćinskom pristupu i jednostavno mi ih nismo mogli odbiti. Kandidati za domaćinstvo još su bili Skenderija, Zetra i Mejdan. Kada su u pitanju naši protivnici, oni će doći u najjačem sastavu, to će biti razlog više da se Arena još više napuni. I naši momci prave dobre rezultate i polako dižu formu, tako da vjerujem da ćemo se dostojno suprotstaviti jakim gostima -, optimističan je bio direktor Hadžimešić.

Direktor JP i Arene Nedim Talić je iskazao zadovoljstvo Teniskom savezu što će se još jedan veliki sportski događaj održati u Zenici.

-Naše preduzeće će se staviti u potpunosti Savezu da budemo na raspolaganju, te da sve tehnički prođe dobro, kao što je bilo prethodna tri puta -, kazao je ukratko direktor Talić.

Ispred Uprave grada Zenica obratio se  Kenan Uzunović i kazao da Zenica ima čast što je domaćin ovog velikog sportskog događaja.

-Davis Cup reprezentacija, nakon dvije godine, ponovo dolazi u Zenicu. Zna se da mali gradova može ovo organizovati i ovo je svakako još jedan pozitivan primjer toga. Raduje me i što će Češka Republika doći u najjačem sastavu i to će svakako biti poslastica za gledaoce iz Zenice i cijele BiH, koje bi ovom prilikom pozvao da podrže našu reprezentaciju u što većem broju -, rekao je Uzunović.

Na kraju press konferencije potpisan je Memoranduma, a potpisnici su Senad Hadžimešić, direktor teniskog saveza BiH, Nedim Talić, direktor Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata d.o.o. Zenica i Kenan Uzunović, stručni saradnik za sport Uprave grada Zenice.

Tekst i foto E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno