Nogomet

Memišević za Klix: Nismo provjeravali Pekera, jer vjerujemo gradonačelniku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Memišević za Klix: Nismo provjeravali Pekera, jer vjerujemo gradonačelniku – Nedavno je u Gradskoj upravi Zenice gradonačelnik Fuad Kasumović održao sastanak s investitorima iz Turske i Katara koji su spremni ulagati u nogometni klub Čelik. Međutim, prema informacijama medija iz Turske, izvjesni investitor Olgun Aydin Peker optužen je za namještanje utakmica i organizovani kriminal. Predsjednik NK Čelik Jasmin Memišević ističe da nisu provjeravali Pekera jer vjeruju gradonačelniku koji je doveo investitore u Zenicu.

“Što se tiče njihove prošlosti, i ja sam to saznao s portala. Samo mogu reći da mi u punom jeku vodimo radnje o investicijama, revizija je u toku kako bi se ustanovio iznos duga i cifra investicije. Zaista ne bih ulazio u te afere, jer nisam upoznat s njima. Komunikaciju imamo s advokatskom kancelarijom iz Sarajeva koju su angažovali da završe sve poslove. O njima znamo ono što je na panel diskusiji rekao gradonačelnik, da su ljudi provjereni i da je sve uredu. Izgledaju ozbiljno, žele investirati i samo do toga nam je stalo. Iskreno se nadamo da će se sve privesti kraju”, kazao je Memišević.

Pregovarački tim NK Čelik u naredna dva dana bi trebao krenuti u pregovore s investitorima o konkretnim aktivnostima i finansiranju.

“Sve do sada, kao i utisci o njima su najbolji, advokatska kancelarija iz Sarajeva je profesionalna, ažurna i mnogo smo uradili. Sve ide boljim tokom za NK Čelik”, zaključio je Memišević u razgovoru za Klix.ba.

VEZANI TEKST – KO JE INVESTITOR KOJEG JE DOVEO GRADONAČELNIK KASUMOVIĆ



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno