Zenica

Medvjedić Lino sa mališanima u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Medvjedić Lino sa mališanima u Zenici – Podravka BiH sa maskotom Lino medvjedićem nastavlja obilazak pedijatrijskih odjela i dječijih sela širom BiH.

Posjetom Službi za dječije bolesti Kantonalne bolnice u Zenici medvjedić Lino nastavio je svoj tradicionalni obilazak bolnicama diljem Bosne i Hercegovine, započet u utorak posjetom pedijatrijskom odjelu Bolnice Istočno Sarajevo i SOS Dječijem selu u Sarajevu.

„Kraj godine za nas, osim mnogo posla, znači i mnogo radosti. Tradicionalni obilasci pedijatrija i dječijih sela izmame osmijehe na lica mališana sa kojima se družimo jednom godišnje, a njihovu radost i osmijehe pamtimo dugo. Mališanima želimo da su ovdje što kraće i da brzo ozdrave, uz nastojanje da im donesemo barem malo blagdanskog ozračja. Pedijatrijski odjeli nastoje djeci ublažiti strah od boravka u bolnici i učiniti ga što ljepšim, a mi se trudimo doprinijeti koliko god je to moguće, kroz ovakve i slične aktivnosti“, izjavila je Mila Zovko, direktorica marketinga Podravke u BiH.

Ovakve posjete pedijatrijskim odjelima pomažu obogatiti zabavne sadržaje za djecu i unijeti pozitivne misli, blagdansku atmosferu i učiniti da barem na kratko zaborave da nisu u svojim domovima.

Kako već tradicija nalaže, Podravka u BiH će s maskotom Lino medvjedićem u narednom razdoblju posjetiti i pedijatrijske odjele RMC „Dr. Safet Mujić“ Mostar, Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, Opšte bolnice Sveti vračevi Bijeljina, Kliničkog centra Banja Luka i Kantonalne bolnice Bihać, te nastaviti s aktivnostima koji će boravak djece u bolnicama učiniti što manje stresnim i što više ugodnijim. Lino medvjedić će u narednom razdoblju posjetiti i podijeliti poklone djeci bez roditeljskog staranja u Majčinom selu u Međugorju i Domu „Rada Vranješević“ u Banjaluci.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno