Info

Međureligijski susreti porodica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Međureligijski susreti porodica  – Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije u saradnji sa Odborom za međureligijsku saradnju u Zenici (OMS Zenica) organizuje Prve međureligijske susrete obitelji/porodica u BiH.

Susreti će biti organizovani u Katoličkom školskom centru “Sveti Josip” u Sarajevu od petka 02.09.2016. do nedjelje 04.09.2016. godine a učestvovat će po pet obitelji/porodica islamske, katoličke i pravoslavne religijske tradicije te dvije jevrejske obitelji/porodice.

Na prvim međureligijskim susretima obitelji/porodica učesnici će biti iz Zenice a imat će bogat i raznovrstan program. Program za roditelje će koordinirati vjerski službenici a za djecu i mlade članovi Ureda za mlade OMSa Zenica.

Katehetski ured Vrhbosanske nadbiskupije susrete organizuje s cijeljem da cijele obitelji/porodice osnaže svoju volju za međureligijskim dijalogom, kontaktima sa drugim i drugačijim ljudima te da u konačnici budu spremni za život bez predrasuda.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno