Info

Međunarodno takmičenje “Owlypia” dolazi u Sarajevo

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Međunarodno takmičenje “Owlypia” dolazi u Sarajevo – Owlypia je međunarodno takmičenje za učenike starosti 11-18 godina, sa sjedištem u Londonu. Održat će se u Sarajevu, 14. i 15. decembra 2019 godine, a škola domaćin je Richmond Park International Secondary School.

„Vodstvo: nadahnite promjene“ je ovogodišnja tema takmičenja, koje prije svega ima za cilj probuditi intelektualnu znatiželju učenika, te se sastoji od 5 oblasti – društvene nauke, umjetnost i dizajn, kultura i književnost, znanost i tehnologija te ekonomija i poslovanje. Učenici podjeljeni u timove po 3 takmičara se natječu u kvizu znanja, debati, javnog govora te timskim izazovima, a sve to na engleskom jeziku.

U nadi da će okupiti najbolje mlade umove našeg podneblja koji će se međusobno motivisati i dati neprocjenjiv doprinos našem društvu, Owlypia za najbrže nudi popust na registraciju. Umjesto regularnih 70KM, učenici koji se registruju za takmičenje do 6. decembra će dobiti popust od 20KM na plaćanje koje se vrši online. Kod za popust – JUZ44. Krajnji rok za prijavu je 12. decembar 2019. godine. (link za registraciju – https://www.owlypia.org/calendar-of-events/sarajevo/ )

Učenici će osvojiti certifikate priznanja, dok će najbolji osvojiti medalje kao i kvalifikaciju za globalnu rundu koja se održava u Kembridžu i Bostonu (učenik bira gdje želi ići).

Za više informacija posjetite www.owlypia.org ili se obratite direktno preko mail-a [email protected].



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno