Zenica

Medicinska škola Zenica: Inicijativa za vakcinaciju učenika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Menadžment Medicinske škole Zenica zajedno sa Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK pokrenuli su inicijativu za vakcinacijiom učenika koji kroz realizaciju praktične nastave dolaze u dodir sa pacijentima i osobljem Kantonalne bolnice Zenica.

„Jako je važno da učinimo korak dalje ka prevenciji COVID-19, a na način da omogućimo učenicima trećeg i četvrtog razreda vakcinaciju uz saglasnost roditelja. Tako bismo doprinijeli zaštiti naših učenika koji svakodnevno obavljaju praktičnu nastavu u zdravstvenim ustanovama, nastavni proces ne bi bio ugrožen, a zaštitili bi bolesnike i osoblje zdravstvenih ustanova. Nastavnici koji izvode praktičnu nastavu i većina uposlenika naše škole je vakcinisana i revakcinisana što bi trebalo pomoći da se smanji širenje koronavirusa. Kao najčešća dobit od vakcinacije djece spominje se činjenica da se lako zaraze, a onda prenose virus u okolini u kojoj žive.“, kazala je Nedžada Alispahić, direktorica Medicinske škole u Zenici.

U zeničkoj Medicinskoj školi naglašavaju da roditelji moraju biti svjesni svoje važne uloge u vrijeme pandemije i da svakodnevno utiču na djecu da se moraju pridržavati mjera. Zajedničkim snagama možemo prevenirati širenje zaraze i ostaviti mogućnost roditeljima da dobrovoljnom vakcinacijom zaštite sebe i svoju djecu, a štiteći sebe i svoju djecu štite cjelokupno društvo, poručuju iz Medicinske škole Zenica.

Inicijativa je upućena prema roditeljima i Ministarstvu zdravstva, a nakon toga za očekivati je da će biti realizirana imunizacija učenika koji obavljaju praktičnu nastavu u zdravstenim ustanovama.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno