Zenica

Matični ured Grada Zenica: Obavijest o nedostatku obrazaca za izvode iz matične knjige rođenih

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Obavijest o nedostatku obrazaca za izvode iz matične knjige rođenih za korisnike Matičnog ureda Grada Zenica

Grad Zenica obavještava sve građane – korisnike matičnog ureda o nedostatku izvoda iz matične knjige rođenih.

Grad Zenica obrasce izvoda matičnih knjiga nabavlja od Ministarstva unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine, koje je nadležno za izdavanje obrazaca i provođenje konkursne procedure za njihovu nabavku. Kako FMUP nema dovoljno na stanju gore pomenutog obrasca, došli smo u situaciju da ne možemo nabaviti obrasce izvoda iz matične knjige rođenih, dok ne prođe procedura javne nabavke.

Molimo sve korisnike matičnog ureda Grada Zenica na razumijevanje, te kako bi ublažili navedeni problem i kako bi stranke bile u mogućnosti ostvariti svoja prava u postupku za koji je potreban Izvod iz matične knjige rođenih predlažemo da osobe koje već posjeduju Izvod iz matične knjige rođenih, isti kopiraju i ovjere, a original zadrže za sebe.

Molimo državna tijela, škole, visokoškolske i druge ustanove i institucije koje imaju namjeru raspisivati konkurse, oglase, pozive i sl. da uzmu u obzir trenutnu situaciju u vezi sa nedostatkom izvoda iz matične knjige rođenih, da potencijalni kandidati isti neće moći dobiti, s tim da se može izdati Uvjerenje o podacima iz matične knjige rođenih, kao privremena zamjena za Izvod.

U nadi da će se u što kraćem roku riješiti problem s nedostatkom izvoda iz matične knjige rođenih, zahvaljujemo se na razumijevanju.

 Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno