Biznis

Mastercard Fintech Engage: Atina domaćin drugog po redu događaja Evropske inicijative za FinTech kompanije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon uspješnog događaja u Berlinu, sada je Atina domaćin Mastercard Fintech Engage serije, te se pozivaju FinTech kompanije iz šire regije Balkana da učestvuju u završnom krugu Start Path programa koji je dio globalnog Mastercard programa za startup kompanije.

Mastercard je posvećen kontinuiranoj promociji i podršci inovativnim idejama i podržava nove biznise na putu razvoja, zbog čega pokreće Mastercard Fintech Engage i okuplja lidere u finansijskoj industriji, FinTech kompanije, investitore i kompanije rizičnog kapitala kako bi potaknule diskusije o novim trendovima u industriji i mogućnostima za razvoj poslovanja.

Najvažniji dio Mastercard Fintech Engage programa će se održati u četvrtak, 24. novembra 2022. godine u Atini, kada će se održati takmičenje koji će fintech kompanijama pružiti priliku da pokažu svoj poslovni plan i promovišu svoj rad. Dvije kompanije koje se istaknu, imaće priliku da se takmiče na glavnom događaju koji će se održati u Berlinu 2023. godine, gdje će se okupiti pobjednici svih regionalnih događaja koji se bore za konačnu nagradu, a to je mjesto u finalnoj fazi selekcije Mastercard Start Path programa. Fintech prijave za takmičenje su otvorene na ovoj platformi.

Pored samog konkursa, Mastercard Fintech Engage u Atini će uključivati i panele sa osnivačima startup kompanija, rukovodiocima tehnoloških kompanija i investitorima iz sektora rizičnog kapitala, kao i predstavnicima bankarskog sektora, te predstavnicima vlada Grčke, Kipra, Malte, Rumunije, Bugarske, Srbije i Izraela. Glavna tema razgovora biće uloga koju će industrija plaćanja igrati u metaverzumu i povećanju kapitala. Osim toga, stručnjaci za fintech i bivši polaznici Start Path programa podijelit će svoje priče o uspjehu, a sve to povezujući se s ključnim sudionicima fintech ekosistema u regiji.

Panagiotis Polydoros, Direktor za Grčku, Kipar i Maltu u Mastercardu, izjavio je: “Inovacije su u srži svih naših aktivnosti koje sprovodimo u kompaniji Mastercard. Ekosistem fintech kompanija u široj regiji Balkana pokazao je značajan rast posljednjih godina i ponosni smo što smo aktivna podrška start-up kompanijama kako bi se razvijale i imale pozitivan uticaj na društvo. Zaista se radujemo što ćemo čuti predstavnike inovativnih fintech kompanija koji će zatalasati industriju i definisati buduće trendove.”

Poziv za učešće na konkursu otvoren je za nove fintech kompanije iz Grčke, Kipra, Malte, Rumunije, Bugarske, Srbije i Izraela. Pristup događaju je isključivo uz pozivnicu.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno