Zenica

Manifestacija ”Korakom do plesa” u Gradskoj areni u subotu 27. maja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Manifestacija ”Korakom do plesa” u Gradskoj areni u subotu 27. maja – U JU Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica boravi oko 500 djece uzrasta od 6 mjeseci do 6 godina na cjelodnevnom boravku od 06:30-17:00 h. Pored djece obuhvaćene Cjelovitim razvojnim programom, koji podrazumijeva odgojno-obrazovni rad sa djecom u svim razvojnim oblastima, u periodu mart-maj 2017. godine, broj djece u Ustanovi se povećao realizacijom Programa obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja (POPOIO) u godini pred polazak u osnovnu školu, u trajanju od 180 sati.

U vrtićima Ustanove i pripadajućim centralnim i područnim osnovnim školama, POPOIO obuhvaćeno je 668 djece koja nisu bila dio Cjelovitog razvojnog programa, te se trudimo da im u tom kratkom periodu priuštimo što više sadržaja, izleta, posjeta kulturnim institucijama, ali i da ih uključimo u horske, dramske i  kreativne radionice/igraonice, kako bi se predstavila javnosti ali i svojim roditeljima.

Namjera nam je da djeca koja su upisana u redovne programe Ustanove, kao i djeca POPOIO pripadajućih centralnih i područnih osnovnih škola pod istim uslovima budu zastupljena u programu manifestacije.

Program je koncipiran tako da  djeca u velikim grupama, uz pomoć svojih odgajateljica, prezentuju ono što su naučila u vrtiću, a vezano je za muzički izraz, te da im je približen plesni pokret i osjećaj za ritam, a specifikum ove manifestacije  je da je sve pjesme koje će djeca pjevati napisao Sajid Jusić.

Kordinatorica projekta  „Korakom do plesa“ je odgajateljica Erna Čunjalo, koja je ujedno i idejni tvorac i realizator programa, zajedno sa odgajateljicama iz Ustanove. U programu učestvuje 920 djece od 3 do 6 godina.

Manifestacija će se održati u subotu, 27.05.2017.godine, u Gradskoj areni Zenica sa početkom u 18.00 sati.

zenickivrtici.com



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno