Nesreće

Maloljetnik iz Zenice i žena iz Sarajeva povrijeđeni u udesu autobusa Goldtoursa

Na autoputu pokraj Sarajeva u blizni Butila, jučer se dogodila saobraćajna nesreća, kada je autobus udario u zaštitnu ogradu pored autoputa. U udesu su povrijeđene dvije osobe, a iz sarajevskog Ministarstva unutrašnjih poslova jutros su objavljeni i detalji nesreće.

Navode kako se nesreća dogodila oko 18.50, na kolovozu puta”Zapadni prilaz gradu”, i to u traci namijenjenoj za kretanje vozila iz Briješća prema Butilama.

Iz MUP-a istriču da je tom prilikom došlo do skretanja u desnu stranu kolovoza, udara u zaštitnu metalnu ogradu i betonsku konstrukciju vijadukta-Butila, autobusa marke Van Hool, vlasništvo firme Gold d.o.o. Zenica, kojim je upravljao vozač V.L., rođen 1964. godine iz Zenice.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobili su putnici iz autobusa, D.P.A., rođena 1958. godine iz Sarajeva i maloljetni I.L., rođen 2002. godine iz Zenice.

Oboje su hitno prebačeni u sarajevsku bolnicu, gdje je D.P.A. i zadržana, i to na Klinici za maksofacijalnu hirurgiju, dok je maloljetnil pušten na kućno liječenje.

O navedenom je obaviješten dežurni kantonalni tužilac u Sarajevu, a uviđaj su obavile ekipe MUP-a KS.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem
Tagovi