Biznis

Malinari u Zenici: Na marku i po nikada nećemo pristati!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Malinari u Zenici: Na marku i po nikada nećemo pristati! Malinari i otkupljivači malina u Federaciji BiH juče na sastanku u Zenici nisu postigli dogovor u vezi s cijenom otkupa, jer proizvođači ističu da ne mogu ići ispod cijene od tri KM, a ponuđena im je znatno niža cijena.

Najavili su i da će tražiti sastanak s federalnim ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Šemsudinom Dedićem, te s njim pokušati naći optimalno rješenje. Predsjednik Asocijacije ”Zajedno za bh. malinu” Edin Mameledžija Feni je kazao da su juče pokušali doći do druge akontativne cijene, ali da u tome nisu uspjeli.

“Nismo ništa dogovorili, jer nismo prihvatili njihove ponude, ali svakako da na marku ili marku i po nećemo nikada pristati”, rekao je Mameledžija. Istakao je da bi samo cijena od tri KM održala i spasila malinarstvo u BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno