Info

MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORA: Ukoliko ste prosječni vozač, ovo morate znati, dizel ili benzinac-pitanje je sad?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORA: Ukoliko ste prosječni vozač, ovo morate znati, dizel ili benzinac-pitanje je sad? – Pitanje svih pitanja, kada prosječni vozač kupuje automobil, svodi se na dva izbora: dizel ili benzinac…

Ukoliko se odlučite na dizelski motor u putničkom vozilu svakako štedite gorivo pri svakom kilometru vožnje. Kad postane dovoljno star za prodaju, također ste u prednosti. Lakše se i brže prodaje, što uvelike vraća veći početni ulog. Zbog veće mase i znatno manjeg rizika da se zapali nakon sudara, dizelski je automobil osjetno sigurniji u sudaru od benzinskog, a ima bolje performanse na nižim okretajima. Da bi se štedjelo nisu potrebna nikakva dodatna ulaganja osim umjerene vožnje.

S druge strane, četri ili pet hiljada maraka skuplji je od benzinca, a skuplje je održavanje i veći je rizik skupih kvarova. Zbog toga nisu isplativi ako se vozi manje do 15.000 kilometara godišnje.

Povećana masa u prednjem dijelu vozila smanjuje okretnost i užitak vožnje. Dizelaši, posebice koncerna Volkswagen, znatno su zanimljiviji kradljivcima od benzinaca.

Stoga, dobro razmislite prije nego se odlučite na kupovinu, jer ukoliko ne prelazite 15.000 kilometara godišnje, dizelaš vam apsolutno ne treba.

SB

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno