Košarka

Maksimalan učinak KK Kengura

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vikend koji je iza nas je donjeo utakmice 9 kola lige mladih ZDK za košarkaše i košarkašice. Kadeti Kengura su već u petak ugostili ekipu KK Vukovi iz Zenice i došli do ubjedljive pobjede rezultatom 104:26. Od samog početka se vidjela razlika u kvalitetu ove dvije ekipe i prednost domaćina je rasla iz minute u minut. Vrijedi istaknuti da su svi košarkaši Kengura dobili podjednaku minutažu i da su se svi upisali u listu strijelaca.

Dvije ženske selekcije Kengura su također bile aktivne ovog vikenda i gostovale su ekipi KK “WBS” iz Teslića. Košarkašice Kengura sa ovog gostovanja su se vratile sa maksimalnim učinkom od dvije pobjede. U gradskoj dvorani u Tesliću prve na parket su istrčale pionirke (godišta 2001 i mlađi) ova dva kluba gdje je Kengur došao do zaslužene i ubjedljive pobjede rezultatom 20 : 45. Ovom pobjedom mlade košarkašice Kengura su zadržale maksimalan učinak u prvenstvu i nalaze se na 1 mjestu.

Drugu utakmicu su igrale kadetkinje gdje su Kengurke također slavile rezultatom 29 : 43 i tako nastavile dobar niz jer su u proteklom kolu savladale ekipu Žepča. U Kenguru ističu izuzetno gostoprimstvo ekipe košarkaškog kluba WBS (Teslić) i zahvaljuju im se na saradnji koja će se nastaviti i u narednom periodu.

Naredno 10 kolo nam donosi dva derbija. U muškoj konkurenciji Kengur će biti gost ekipi Čelika, dok će košarkašice Kengura biti domaćin ekipi BH Starta.

Kadeti: KK Kengur : KK Vukovi 104: 26
Pionirke: KK WBS – KK Kengur 20: 45
Kadetkinje: KK WBS – KK Kengur 29: 43

Jasmin Efendić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno