Sudske klupe

Makro i ubica se bore za dominaciju u KPZ

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon što je u medijima objavljen tekst da je Edib Buljubašić, koji služi kaznu od 54 godine zatvora u Kaznenopopravnom zavodu Zenica, 26. decembra prošle godine utegom u glavu i nogom u leđa udario osuđenika Nermina Ćupinu, redakciji Dnevnog avaza obratio se i oštećeni.

– Istina je da se Buljubašić mjesecima spremao i najavljivao da će me fizički napasti, a onda, kada sam mu okrenuo leđa, “junački” me pogodio utegom od dva kilograma. Naime, ni tada nije smogao hrabrosti da me udari, nego je uteg bacio s dva metra, što je zabilježeno i na snimku kamera videonadzora. Nakon toga je pobjegao takvom brzinom da su osuđenici koji su se zatekli tu ostali zbunjeni jer se do sada mislilo da je atletičar Usein Bolt najbrži na planeti, a ispalo je da je Buljubašić ipak brži – naveo je Ćupina u izjavi za “Avaz”.

On je kazao da je za Buljubašićem nakon incidenta straža morala trčati do drugog paviljona.

– Valjda je mislio da trčim za njim. Potom je Buljubašić utrčao u naručje stražarima u Sektoru osiguranja, govoreći: “Upomoć, vodite me u drugi paviljon”. No, s obzirom na to da je Buljubašić i svoje najmilije, oca, snahu i suprugu, te portira ubio bespomoćne i sleđa i osuđen je na kaznu koja će ga do smrti držati zatvorenog, njemu ništa drugo ne preostaje nego da skreće pažnju na svoju malenkost raznim lažima na osuđenike i Upravu – naveo je Ćupina.

Kako je “Avaz” već pisao, informaciju o obračunu zatvorenika u Kaznenopopravnom zavodu Zenica e-mailom svim redakcijama poslao je Edibov brat Hamid Buljubašić.

No, stražari i zvaničnici u KPZ-u s kojima smo razgovarali nakon incidenta kazali su nam da je do konflikta u prizemlju V-2 kolektiva, tačnije kod ulaza u pušionicu, došlo zbog “želje za dominacijom među osuđenicima te pokušaja skretanja pažnje i davanja važnosti sebi”, te da je to, ustvari, i razlog zbog kojeg je Buljubašiću, koji je napadač, bio cilj da javnost sazna o napadu.

Podsjećamo, Ćupina je Odlukom Apelacionog vijeća Suda BiH u novembru 2006. godine osuđen na kaznu zatvora od 12 godina za trgovinu ženama radi prostitucije i pranje novca. Budući da je odranije imao kaznu koju nije izdržao, odlukom Vijeća i ta presuda je objedinjena, tako da je Ćupina osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu od 14 godina koju izdržava u zeničkom zatvoru.

Buljubašić zbog četverostrukog ubistva izdržava kaznu zatvora od 54 godine. Ubistva je počinio prije i nakon agresije na BiH, a ubio je oca, suprugu, snahu i portira. Tokom boravka u zatvoru oženio se Mensurom Sivac i napisao autobiografsku knjigu pod nazivom “Kako sam ubio oca”. Nakon incidenta u zeničkom zatvoru, “Avazu” je e-mail poslala i Buljubašićeva supruga Mensura Sivac.

– Moj Edib trenutno se nalazi u samici jer je udario Nermina Ćupinu. Od Suda BiH u KPZ-u ima napismeno da se onemogući kontakt Ediba i Nermina Ćupine. Za pismo od Suda u Upravi KPZ-a niko nije mario pa su, mogu reći slobodno, I naštimali tu tuču između njih dvojice – tvrdi Sivac.

Ona je navela da posljednjih dana s mužem nije mogla stupiti u kontakt i da joj niko ne želi reći šta je trenutno s njim i je li zbog ovog napada u samici.

AVAZ / Am. KOVAČ 

EDIB BULJUBASIC KPZ ZENICA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno