Biznis

Mak Zara realizovala svoj prvi izvoz u Holandiju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mak Zara realizovala svoj prvi izvoz u Holandiju – Mak Zara, domaći proizvođač premium brendova pralina i čokolada, preko distributera Edex Food realizovala je svoj prvi izvoz na EU tržište. Suho voće u čokoladi stiglo je u Holandiju, a trenutno slijedi period ulistavanja u određene markete.

„ Cijeli Mak Zara tim izuzetno je ponosan na ovaj uspjeh kojem su prethodili mjeseci priprema plana nastupa na tržištu Holandije u dogovoru sa kolegama iz distributerske kompanije. Odlučili smo se predstaviti sa proizvodima koji spadaju u kategoriju Suho voće u čokoladi – tačnije šljiva, smokva i brusnica u belgijskoj čokoladi. Priprema ambalaže, deklaracija i dokumentacije je zahtjevala angažman svih uposlenika, te im se ovom prilikom zahvaljujem na trudu i spremnosti da u potpunosti realizuju inicijalni nastup na tržištu EU. Vjerujemo da je ovo početak jedne uspješne saradnje“ – istakao je Armin Hodžić, direktor kompanije Mak Zara.

Kategorija Suho voće u čokoladi ima pozitivan trend i rast posljednjih 12 mjeseci na tržištu BiH i ovo je još jedna potvrda kvaliteta Mak Zara proizvoda i van granica BiH. Iz ove kompanije navode kako će početkom mjeseca juna predstaviti i dvije nove vrste proizvoda – Marelica sa kokosom u čokoladi i Hurma u čokoladi sa kojima će dodatno osnažiti i upotpuniti svoj asortiman.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno