Ljudi

Mak Karabeg učenik generacije KŠC “Sveti Pavao” Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
U skladu sa Pravilnikom o utvrđivanju uslova i načina izbora učenika generacije u osnovnim i srednjim školama u Sistemu katoličkih škola za Europu na sjednici Nastavničkog vijeća KŠC „Sveti Pavao“ – osnovna škola koja je održana 30. maja 2022. god. jednoglasno je donesena Odluka o izboru učenika IX.a odjela Maka Karabega za UČENIKA GENERACIJE za školsku 2021./2022. god.
Mak Karabeg rođen je 25. veljače 2008. godine u Zenici.
Sve razrede završio je s odličnim uspjehom, s prosječnom ocjenom 5.0 i primjernim vladanjem.
Paralelno je pohađao Osnovnu muzičku školu u Zenici – smjer klarinet i sve razrede od I. do VI. završio s odličnim uspjehom i primjernim vladanjem.
Tokom svog osnovnoškolskog obrazovanja aktivno je sudjelovao je u svim školskim priredbama i manifestacijama te predstavljao školu na brojnim takmičenjima
.
U više školskih i izvanškolskih projekata radi kao volonter.
U razrednoj nastavi sudjelovao je u raznim sekcijama: ekološka, robotička i sportska (skijanje). Već tada Mak postiže zapažene rezultate za svoj angažman.
Član je školskog orkestra s kojim sudjeluje na svim školskim manifestacijama.
Već u razrednoj nastavi završava tečaj engleskog jezika, član je Sportske škole Zenica, Teniskog kluba „Mladost“ Zenica i Teniskog saveza BiH kao i Skijaškog kluba „ZE-2010“.
U predmetnoj nastavi Mak svoje slobodno vrijeme provodi aktivno sudjelujući u brojnim sekcijama te izvannastavnim aktivnostima: sekcija robotike, dramska sekcija, odbojkaška sekcija, šahovska sekcija. Nastavlja pohađati dodatnu sekciju iz engleskog jezika i matematike. Predstavlja školu na Hippo natjecanju iz engleskog jezika te odlazi na natjecanja iz matematike i fizike na gradskoj i županijskoj razini.
Na Malim olimpijskim igrama osnovih škola grada Zenice iz godine u godinu postiže zavidne rezultate i osvaja brojne nagrade.
U isto vrijeme i u Osnovnoj muzičkoj školi Zenica postiže odlične rezultate i uspješno se natječe na županijskoj i federalnoj razini.
Od sedmog razreda nastavlja pohađati sekciju robotike, odbojkašku sekciju, dramsku sekciju, orkestar škole a priključuje se povijesno-debatnoj, literarno-novinarskoj, biološkoj i sekciji prve pomoći.
Nastavlja pohađati dodatnu nastavu iz matematike, fizike i engleskog jezika. Na Hippo natjecanju plasira se u polufinale.
Plasman i sudjelovanje na federalnom natjecanju iz fizike jedan je od Makovih značajnih dostignuća u devetom razredu.
Mak sudjeluje na skoro svim literarnim i likovnim natječajima na kojima predstavlja školu i osvaja vrijedne nagrade i priznanja.
U devetom razredu uspješno sudjeluje na Zimskom kampu fizike.
Pridružuje se Duvačkom orkestru Zenica, kao najmlađi član orkestra i kao volonter.
Postaje član Udruženja matematičara ZDK.
Životni cilj i moto:
Sve vrijeme školovanja uvijek sam se trudio biti na pomoći i raspolaganju svim mojim školskim drugovima i svim prijateljima, a koji su tu pomoć trebali.
Životni cilj mi je postati liječnikom i uvijek biti na pomoći i raspolaganju ljudima.
Zenica, 6. juna 2022.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno