Info

Majstorović: Kiša do kraja mjeseca u Bosni i Hercegovini

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Majstorović: Kiša do kraja mjeseca u Bosni i Hercegovini – Meteorolog Željko Majstorović kazao je danas za N1 da se u narednih nekoliko dana očekuje kišovito vrijeme.

Prema njegovim riječima, većih promjena neće biti do kraja maja u Bosni i Hercegovini. On je za N1 komentarisao i prognoze meteorologa amatera Nedima Sladića koji je prvi najavio obilnije padavine i poplave do kojih je u BiH došlo u proteklih nekoliko dana.

”Nedim Sladić je moj prijatelj i učenik. Činjenica je da treba da završi fakultet, tek je počeo da studira. On planira da eventualno ako dobije stipendiju da studira meteorologiju. Bio je u pravu, bez daljnjeg. On je dobar mladić i jako je motivisan, jako je motivisan da to radi, voli to i očigledno mu ide od ruke”, dodao je Majstorović.

Prognoza za naredni period…

”Vikend će biti promjenjiv, ali je vjerovatnoća padavina vrtlo mala. Biće upotrebljiv što se tiče vanjskih radova i izleta. U odnosu na prethodne dane jedno lijepo vrijeme. Ponedjeljak isto. A od utorka opet padavine. Povremene padavine do kraja maja. Za klimatologe počinje klimatološko ljeto upravo 1. juna, ali i taj početak ljeta će proći u promjenjivom vremenu”, poručio je gost N1.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno