Zenica

Majski zov slobode na Smetovima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na zeničkim Smetovima danas je tradicionalno, u organizacini Odbora za obilježavanje značajnih datuma odbrambeno oslobodilačkog rata 1992.-1995., upriličena centralna manifestacija povodom obilježavanja godišnjica svih zeničkih brigada i ostalih jedinica pod nazivom “Majski zov slobode”.

– Zadovoljstvo mi je da sam ovdje sa vama i da obilježavamo datume iz naše prošlosti, da se uvijek sjetimo onih koji su dali svoje živote da bismo mi danas bili ovdje. Zenica je grad heroja, a mnogo je razloga za to. Jedan od njih je zbrinjavanje velikog broja izbjeglica tokom rata. Sam podatak da je 1.000 zeničkih šehida poginulo širom Bosne govori mnogo – kazao je Sakib Mahmuljin, komadant Trećeg korpusa Armije RBiH.

Prisutnima su se obratila i Erna Avdić u ime Udruženja porodica šehida i poginulih boraca “Zlatni ljiljan” te istakla važnost ovog datuma i zadovoljstvo što poginuli borci nisu zaboravljeni. Ova manifestacija ima za cilj sjećanje na šehide i poginule borce koji su svoje živote dali u odbrani suverenosti i nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Brojne delegacije položile su cvijeće na spomen obilježja, nakon čega je upriličen kulturno-umjetnički program.

(B.M./Faktor.ba; Foto: B. Mahmić)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno