Ostali sportovi

Maid Redžić i Mediha Salkić u subotu na Balkanskim igrama u dvorani za juniore/juniorke

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Maid Redžić i Mediha Salkić u subotu na Balkanskim igrama u dvorani za juniore/juniorke – Ove subote, 10. februara 2018.godine, u Bugarskoj Sofiji, bit će održano Balkansko prvenstvo u atletici za juniore i juniorke na kojem će nastupiti i reprezentacija BiH.

-Vođe našeg tima su zenički trener Elvir Krehmić za mušku i Dragomir Čabrilo za žensku selekciju.

BiH će predstavljati 11 atletičara i osam atletičarki na Balkanskom prvenstvu za takmičare do 20 godina.

Elvir Krehmić, selektor atletičara, pozvao je Harisa Bikića, Nikolu Brdara (60 m), Armana Curu (400 m), Jovana Rosića (800 m), Nikolu Petrovića, Belmina Mrkanovića (1.500 m, 3.000 m), Maida Redžića (skok u vis), Stefana Stankovića (skok udalj), Igora Rašića (troskok), Nermina Štitkovca (bacanje kugle) i Eldara Dautovića, koji će sa Bikićem, Rosićem i Curom trčati štafetu 4×400 m.

Na spisku selektora ženskog tima Dragomira Čabrila su Aleksandra Roljić (800 m), Katarina Lemez (1.500 m), Sara Lučić, Slađana Jagodić (obje skok uvis), Dunja Gizburg (skok udalj), Anja Čolaković (troskok) te Mediha Salkić i Binasa Memić (bacanje kugle)-, objavile su Nezavisne novine.

Na prvenstvu u Sofiji će nastupiti i dvoje mladih takmičara iz AK Zenica, Maid Redžić, u disciplini skok u vis i Mediha Salkić u bacanju kugle.

Redžić je početkom godine postavio novi lični i dvoranski državni rekord sa preskočenih 211 centimetara, te se i u Bugarskoj očekuje da potvrdi dobru formu na startu sezone.

E.Imamović
Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno