Nogomet

Loše vijesti za navijače Čelika pred gostovanje u Olovu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Narednog vikenda kreće sezone u 1.ligi FBiH, gdje se očekuje uzbudljiva utrka za prvo mjesto, ali isto tako i za opstanak u ligi. Imena poput Čelika, Slobode, Rudara, Stupčanice, Gradine, Budućnosti i ostalih ekipa garantuju mnogo uzbuđenja na zelenom terenu.

Sigurno da je derbi 1.kola utakmica na stadionu “Danac” u Olovu, gdje će Stupčanica, koja je prošle sezone završila kao drugoplasirana na tabeli u 1.ligi FBiH, dočekati ekipu Čelika, koja je prošle sezone ubjedljivo osvojila Drugu ligu FBiH, grupa “Centar”, te je kroz kvalifikacije izbacila tim Klisa u dvije utakmice i izborila ulazak u viši rang.

Završetkom prošle sezone rukovodstvo kluba iz Olova uz pomoć Općine krenula je u projekat proširenja kapaciteta samog stadiona, kako bi se u budućnosti mogli ispunjavati uslovi da se na ovom stadionu igraju i utakmice u okviru Premijer lige. U proteklih 20-tak dana instalirana je montažna tribina sa 900 sjedećih mjesta, ali kako saznajemo nažalost svih ljubitelja nogometa kako u Olovu, a posebno u Zenici tehnički prijem ove tribine još nije gotov, odnosno nije završena sva papirologija, tako da zbog sigurnosti gostujućih navijača ova tribina neće biti u funkciju za utakmicu u nedjelju.

Budući da glavna tribina stadiona u Olovu prima 600 sjedećih mjesta, za goste iz Zenice će biti obezbjeđeno 60 karata, odnosno za njihove navijače. Ovo je sigurno razočaravajuća vijest za navijače Čelika koji su se spremali u velikom broju da u nedjelju dođu na stadion u Olovu, te podrže svoj tim.

Karte za meč između Stupčanice i Čelika bit će u prodaji sutra, te se očekuje da stadion bude rasprodan u rekordnom broju. Nema sumnje da nas čeka mnogo uzbuđenja na otvaranju sezone u 1.ligi FBiH, gdje se očekuje velika borba za vrh tabele, a nekoliko timova ima najviše ambicije, a to su ulazak u Premijer ligu BiH.

Autor: D. Kurbegović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno