Zločini

Lopovi poharali stan u Crkvicama i prostorije firme u Radakovu

Foto: ilustracija
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Lopovi poharali stan u Crkvicama i prostorije firme u Radakovu – Na području Kantona javni red i mir je narušen u četiri slučaja, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U  ulici Dobrovoljnih davalaca krvi na broju 4., od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo teške krađe u prostorije firme “Dental Produkt” d.o.o. Zenica. Tom prilikom otuđena je metalna kutija sa novcem. Daljnje aktivnosti na dokumentovanju krivičnog djela poduzimaju službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici.

U ulici Crkvice, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo teške krađe u stan vlasništvo Š.R. iz Zenice, kojom prilikom je otuđen jedan laptop i jedna zlatna ogrlica. Uviđaj je izvršen od strane uviđajne ekipe Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici.

Breza

U mjestu Kahve, na autobuskoj stanici, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo krađe mobilnog telefona vlasništvo lica P.L. iz Sarajeva. Sačinjena službena zabilješka od strane policijskih službenika.

Zavidovići

Putem telefona, obratilo se lice V.V., radnik JKP Zavidovići i prijavilo da je u ulici Alije Izetbegovića u Zavidovićima, neposredno u blizini UO “Tito” vlasništvo M.M., po nalogu firme izvodilo radove na popravci glavne mreže grijanja. Nakon izvjesnog vremena prišao mu je vlasnik objekta M.M. i fizički ga napao, te pokušao da ošteti radnu mašinu. Tom prilikom lice V.V. je zadobilo lakše tjelesne povrede konstatovane u Domu zdravlja Zavidovići. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

U mjestu Grlići, od strane nepoznatog lica izvršeno je krivično djelo teške krađe u kuću vlasništvo G.A. iz Zavidovića. Tom prilikom su  otuđene električna bušilica i brusilica, kao i sitni alat. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

U ulici Alije Izetbegovića, od strane nepoznatog lica, uz prijetnju vatrenim oružjem, izvršeno je razbojništvo nad radnicom pekare “Braća Duraj”, vlasništvo D.B. iz Zavidovića, kojom prilikom je otuđen novac.  Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

Žepče

U ulici Anke Topić, policijski službenici Policijske stanice Žepče su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke ” Seat”, registarskih oznaka M99-T-354, kojim je upravljao K.A., rođen 1993. godine, iz Zenice. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao jedan paketić sa biljnom zeljastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu. Lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

SAOBRAĆAJ

Na području Kantona dogodilo se deset saobraćajnih nezgoda u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno