Zločini

Lopovi Danisu nakon kolica ukrali i druga pomagala

Nepunih 20 dana nakon što su lopovi u centru Zenice ukrali invalidska kolica prilagođena za osmogodišnjeg Danisa Kadića, 100-postotnog invalida, dječakova porodica ponovo je bila na meti kradljivaca.

Danisov otac Hamdija novu krađu primijetio je u ponedjeljak popodne, a lopovi su ovoga puta iz garaže u „Čeličnom soliteru“, na Bulevaru kralja Tvrtka odnijeli preostala pomagala za Danisa, ali i niz ličnih stvari porodice Kadić.

– Ovoga puta sve su „počistili“. Krađa se desila u vrijeme dok sam s Danisom bio u školi. Kako su mi rekle komšije, lopovi su obili još sedam garaža i odnijeli sve što im je došlo podruku – kaže Hamdija.

I invalidska pomagala bila su posebno prilagođena za dječaka koji boluje od cerebralna paralize i ne mogu biti od koristi nijednoj drugoj osobi. Inače, Zeničani su do sada u više navrata organizirali humanitarne koncerte i programe da bi pomogli Danisovo liječenje u BiH i inozemstvu.

Nakon što je posljednjeg dana prošle godine Hamdija Kadić otkrio da su lopovi provalili u njegovu garažu i odnijeli dvoja specijalizirana invalidska kolica, oglasio se u javnosti i ponudio da ih „otkupi“. Ali, kolica koja su mu bila jedino sredstvo za kretanje, dječaku do sada nisu vraćena.

AVAZ

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem