Nogomet

Ljubitelji nogometa će uživati: Objavljen program SP u Kataru, TV maraton u grupnoj fazi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ljubitelji nogometa će uživati: Objavljen program SP u Kataru, TV maraton u grupnoj fazi – Nogometni zaljubljenici širom svijeta imat će tokom Svjetskog prvenstva 2022 u Kataru uzbudjivi TV-maraton jer će tokom grupne faze Mundijala svakodnevno biti čak četiri utakmice.

U srijedu je objavljen program SP 2022, a najveća novost su četiri utakmice dnevno u rasponu od 11 sati, a osim TV gledalaca neće biti zakinuti ni navijači koji će doći u Katar. Naime, zbog nikad manje udaljenosti između stadiona bit će moguće da navijači u jednom danu budu čak na dvije ili više utakmice SP-a, što je dosad bilo nemoguće.

Prva utakmica počet će u 11 sati po srednjoevropskom vremenu, a četvrta u 20 sati, prenosi Hina.

Otvarajuća utakmica prvenstva bit će 21. novembra na Al Bayt stadionu u obliku šatora, na kojem stane 60.000 gledalaca, a finale 18. decembra na stadionu Lusail.

FIFA je objavila da će čekati s žrijebom sve do marta ili aprila 2022. godine, ako to dopusti situacija s korona virusom, a tada će biti objavljen i konačan raspored Mundijala, prvoga koji će se održati u kasnu jesen zbog vrućina u tom dijelu Azije.

Organizatori su saopštili kako je 85 posto posla na stadionima dovršeno, a čak 90 posto puteva i infrastrukture već sagrađeno.

scsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno