Zenica

Ljiljani na ulicama Zenice: Pogledajte atmosferu pred duel Zmajeva protiv Kazahstana

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 20.45 sati na Bilinom polju igra utakmicu iz kategorije “biti ili ne biti”.

Zmajevi dočekuju Kazahstan, a pobjeda je imperativ, ako žele ostati u utrci za drugo mjesto, koje vodi u baraž za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru. Svaki drugi rezultat udaljio bi nas od cilja, iako teoretski ni u slučaju remija i(li) poraza ne bi izgubili sve šanse za vrh tabele…

No, zbog svih dešavanja u i oko FSBiH u posljednje vrijeme čini se da su navijači umnogome izgubili interes za fudbalom.

Vidjeli smo to u subotu (prijateljski meč protiv Kuvajta), kada su tribine Bilinog polja bile sablasno prazne.

Večeras se očekuje nešto veći broj navijača, ali daleko je to od euforije kakva je nakada vladala u Zenici i na Bilinom polju…

Ulaznica “na crno” još ima, a cijene su dosta realne.

– Imam “sjever” i “jug” po 15 KM, a “zapad” je 25 KM. To je pet KM skuplje nego što im je redovna cijena. Ali, slaba je potražnja. Valjda će sada doći navijači… – žale se preprodavači ulaznica, koji žale za ranijim vremenima, kada se za kartu plaćao trocifren iznos.

Zanimljivo, nakon incidenta sa zastavom sa ljiljanima tokom utakmice protiv Kuvajta, veliki broj navijača BiH u Zenicu je stigao sa obilježjima ljiljana.

Pogledajte kakva je atmosfera u “Zmajevom gnijezdu” pred izuzetno važan meč našeg tima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno