Info

Ljetni kamp „Socijalizacija sa pravom i prevencija maloljetničke delikvencije u BiH“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ljetni kamp „Socijalizacija sa pravom i prevencija maloljetničke delikvencije u BiH“ – PH International, američka nevladina organizacija osnovana 1985. godine koja teži ka svijetu u kojem pojedinci i zajednice sarađuju i preko granica u rješavanju izazova i pronalaženju rješenja utemeljenih na razumijevanju kultura, inspirisani osjećajem zajedničke odgovornosti, ojačane pojedincima, osnaženim kroz praktična iskustva i znanja, koji održavaju otvorenu komunikaciju, razmjenu i prijateljstvo, dobio je grant sredstva od Vlade SAD-a (Odjel za međunarodne narkotike i sprovođenje zakona (Bureau of International Narcotics and Law Enforcement Affairs -INL ) za podršku Programu socijalizacije sa pravom i prevenciji maloljetničke delikvencije u Bosni i Hercegovini (BiH).

Ovaj grant će omogućiti realizaciju dvogodišnjeg pilot programa, u Federaciji Bosne i Hercegovine (FBiH). Pilot program je osmišljen, kako bi pomogao akterima u Federaciji BIH u jačanju vladavine prava i smanjenju maloljetničke delikvencije u BiH.

U okviru navedenog projekta PH International organizuje trodnevni ljetni kamp za učenike i učenice osnovnih škola iz Zeničko-dobojskog kantona , kao i za nastavno i policijsko osoblje.

Ljetni kamp će se održati u Zenici od 22. do 24. septembra 2017. godine u prostorijama Impulse Creative Center sa početkom u 11 sati.

Putem aktivnosti koje će se provoditi ciljevi trodnevnog ljetnog kampa su:

1. Obučiti učenice/učenike kako da koriste društvene medije za liderstvo u društevnom aktivizmu, te njihovu upotrebu u kontekstu vladavine prava u digitalnom dobu.

2. Upoznati nastavno osoblje sa vještinama kako da kod učenika razvijaju vještine liderstva za pozitivene promjene u lokalnoj zajednici.

3. Putem različitih tema i modula učesnici ljetnog kampa će biti upoznati i educirani o internetu, internet alatima za društvene mreže, prednostima i opasnostima koje mreže donose u savremenom svijetu, u kontekstu šest modula Programa socijalizacije sa pravom.

4. Kroz teorijske uvode i praktičan rad učesnici i učesnice biće u stanju upotrijebiti mreže za bolju komunikaciju i obrazovanje te će biti u stanju da se zaštite od potencijalnih opasnosti.

Projekat se implementiran u periodu od januara 2017. do novembra 2018. godine u Zeničko-dobojskom i Hercegovačko- neretvanskom kantonu uz punu saradnju relevantinh vladinih zvaničnika, škola i policije.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno