Zločini

Lišeno slobode lice iz Sarajeva, osumnjičeno za upotrebu vatrenog oružja na području Visokog

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dana 25.05.2023.godine, u 23.45 sati, u mjestu Križ, Grad Visoko, došlo je do upotrebe vatrenog oružja od stane dva lica prema više lica, usljed čega je S.N. (1982.) iz Visokog zadobio teške tjelesne povrede (prostrijelna rana grudnog  koša) životno ugrožavajuće te A.Z. (1977.) iz Visokog, koji je zadobio lakše tjelesne povrede (prostrijelne rane u predjelu nogu).

Uviđaj na licu mjesta su izvršili službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona pod nadzorom dežurnog kantonalnog tužioca.

Izvršenim uviđajnim radnjama, obavljenim razgovorima sa svjedocima događaja te operativnim radom policijski službenici su došli do saznanja da se u vezu sa izvršenjem krivičnog djela mogu dovesti lica Z.N. (1983.) i Z.N. (2001.), oba iz Sarajeva. Odmah po završetku uviđajnih radnji raspisana je operativna potraga za navedenim licima, o čemu su upoznate sve policijske agencije na nivou BiH.

Dana 27.05.2023. godine u 00.10 sati, na Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo, preminulo je lice S.N. iz Visokog.

Poduzimajući aktivnosti potrage za osumnjičenim licima, u saradnji sa službenicima Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, dana 28.05.2023.godine, u 20.00 sati na području općine Novi Grad-Sarajevo lišeno je slobode lice Z.N. (2001.).

Nakon preuzimanja osumnjičenog lica, u prostorijama Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, zavedena je kriminalistička obrada te ispitivanje osumnjičenog. U toku jučerašnjeg dana osumnjičeni je predat postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Ubistvo” iz člana 166. Krivičnog Zakona Federacije BiH u sticaju sa krivičnim djelom “Izazivanje opće opasnosti” iz člana 323 Krivičnog zakona Federacije BiH, krivičnog djela iz člana 52. Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije Zeničko-dobojskog kantona te krivičnim djelom “Lahka tjelesna ozljeda” iz člana 173. Krivičnog zakona Federacije BiH a sve u vezi sa krivičnim djelom “Saučiniteljstvo” iz člana 31. Krivičnog zakona Federacije BiH.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranjeStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno