fbpx
Sudske klupe

Lišena slobode dva lica u Zenici zbog teške krađe

Lišena slobode dva lica u Zenici zbog teške krađe  – Dana 26.05.2018. godine, u 04,10 sati, dežurna služba Policijske stanice Crkvice je obaviještena da je u ulici Bistua Nuova na broju 5, u toku izvršenje krivičnog djela teške krađe u kiosk „iNovine BH” d.o.o. Sarajevo.

Odmah nakon zaprimljene dojave, na lice mjesta su upućeni policijski službenici gdje su dolaskom na navedenu adresu uočili dva lica koja su se dala u bijeg, nakon što su primijetila policijske patrole. Jedno od lica je uhvaćeno pri pokušaju da pređe preko ograde u krug obližnjeg preduzeća, dok se drugo lice udaljilo u nepoznatom pravcu.

O navedenom su obaviještene sve policijske patrole na terenu kako bi se navedeno lice  lociralo i lišilo slobode.

Daljnjim aktivnostima policijskih službenika utvrđeno je da je slobode lišeno lice Z.D., rođeno 1995. godine, iz Zenice, koje je sprovedeno u službene prostorije Policijske uprave I gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada, dok se tragalo za licem  Z.B., rođenim 1999. godine, iz Zenice.

U 21,00 sati, u ulici Aleja Šehida, policijski službenici su lišili slobode navedeno lice i isto je zadržano u prostorijama za zadržavanje. Prilikom lišenja slobode kod navedenog lica je pronađen ručno pravljeni bodež, koji je oduzet.

 Nakon kompletiranja svih dokaza i obavještenja, protiv navedenih lica će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Teška krađa“ iz člana 287. Krivičnog zakona FBiH.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem