Info

Likovni konkurs: Sigurnost u djece u saobraćaju, pokaži svoju kreativnost

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Likovni konkurs: Sigurnost u djece u saobraćaju, pokaži svoju kreativnost- Svakodnevno se susrećemo sa informacijama o saobraćajnim nezgodam u kojima su nerijetko sudionici djeca i mladi.

Iz nevladine organizacije Centar za razvoj i afirmaciju smatraju da je saobraćajna edukacija bitan segment općeg obrazovanja pojedinca i grupa.

Kažu da nedostatak saobraćajne kulture utiče na ponašanje koje uzrokuje povređivanje ljudi  a u konačnici i pogibije koja se sistemskim pristupom edukaciji mogla izbjeći.

Ističu i da će saobraćajni odgoj najmlađih uveliko trasirati saobraćajnu kulturu, navike i poglede koje će isti imati kao budući vozači, pješaci, biciklisti. Naime, današnji desetogodišnjaci će se za 10-15 godina naći u svim mogućim ulogama u saobraćaju.

Centar za razvoj i afirmaciju čini tim stručnjaka i drugih zainteresiranih, koji dijele njihovu misiji, viziju i ciljeve, koji pružaju informacije u vezi podizanja nivoa saobraćajne kulture.

Kako bi pojednostavili komunikaciju sa javnošću, promovisali edukaciju iz sigurnost u saobraćaju kao pozitivnu civilizacijsku tekovinu pokrenuli su facebook stranicu Saobraćajna Edukacija: facebook.com/saobracajnaedukacija.

Putem navedene facebook stranice oglasili su Likovni konkurs pod nazivom “Sigurnost djece u saobraćaju, pokaži svoju kreativnost”.

Iz Centra pozivaju javnost da zajedno animiramo učenike osnovnih škola da se prijave sa svojim radovima na likovni konkurs.

Glavna nagrada za takmičare je BICIKL.

Najaktivnije ŠKOLE očekuju NAGRADE.

Nagrade su obezbijeđene zahvaljujući prijateljima likovnog konkursa:  BH Pošta, BH Telecom, Klas d.d. Sarajevo, Svjetlost komerc, Index Line i IT Shop.

USLOVE konkursa zainteresirani mogu iščitati na: facebook.com/saobracajnaedukacija.

Nadamo se da ćete se i vi uključiti i konkurs ocijeniti kao IDEJU VRIJEDNU ŠIRENJA (Idea Worth Spreading) te isti komunicirati sa osnovcima.

Iz Centra za razvoj i afirmaciju poručuju:

da svi u Društvu smo odgovorni za edukaciju djece;

Svi, bez obzira čime se bave i šta rade, imaju VAŽNU ulogu;
Edukacija učesnika u saobraćaju je VAŽNA, posebno DJECE;
Molimo da iskomunicirate ovu temu s onima koje VOLITE!;

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno