Nogomet

Liga ZDK – Poraz zeničke Fortune na Kamberovićima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Liga ZDK – Poraz  zeničke Fortune na Kamberovićima – Kantonalna liga ZDK. Odigrane su utakmice 1.kola u Kantonalnoj nogometnoj ligi Zeničko – dobojskog kantona, sezona 2016/2017. U novoj sezoni ligu će sačinjavati slijedeće ekipe:
Fortuna (Zenica), Proleter (Makljenovac), Zmaj (Buzić Mahala), Vis (Kosova), Nemila, Moševac (Maglaj), Rudar (Breza), Borac (Tetovo), Stupčanica (Olovo) i Kosmos (Gračanica -Visoko).

U 1. kolu zabilježene su tri domaće pobjede i dvije gostujuće.
Donosimo rezultate 1.kola Lige ZDK:
Fortuna – Proleter 0:1
Zmaj – Vis 2:0
Nemila – Moševac 0:2
Rudar (B) – Borac 3:0
Stupčanica – Kosmos 2:1

-Seniorska ekipa zeničke Fortune bila je domaćin ekipi NK Proleter iz Makljenovca. U jednoj teškoj i muškoj utakmici gosti su, nakon niza propuštenih prilika sa naše strane, slavili rezultatom 0:1 sretnim i spretnim pogotkom Denija Čauševića. Iako su do kraja utakmice pokazana čak 4 crvena kartona, utakmica je završila bez ozbiljnijih incedenata među igračima. Rezultatski pritisak na domaću ekipu, kao i grublja igra fizički jačeg protivnika, jedini su uzrok pokazanih kartona. Gostima svakako čestitamo na pobjedi i želimo im sreću u nastavku prvenstva, a našim momcima ostaje da izvuku najbolju pouku iz utakmice koja je iza njih, kako bi svoju igru unaprijedili za nastavak prvenstva-, objavili su na oficijelnoj stranici NK Fortuna.

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno