Nogomet

Liga ZDK – Domaći porazi zeničke Fortune i Nemile, jesenji prvak Vis Simm Bau iz Kosove

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Liga ZDK – Domaći porazi zeničke Fortune i Nemile, jesenji prvak Vis Simm Bau iz Kosove – Kantonalna liga ZDK. Odigrane su utakmice 9.kola (zadnje kolo u jesenjem dijeli prvenstva) u Kantonalnoj nogometnoj ligi Zeničko – dobojskog kantona, sezona 2017/2018. U ovoj sezoni ligu sačinjavaju sljedeće ekipe:

Fortuna (Zenica), Nemila, Proleter (Makljenovac), Zmaj (Buzić Mahala), Vis Simm-Bau (Kosova), Rudar (Breza), Stupčanica (Olovo), Vareš, Novi Šeher, Napredak.(Šije).

U 9. kolu zabilježene su dvije gostujuće pobjede, dva neriješena rezultata, a jedna utakmica, u Brezi Rudar-Proleter,  je prekinuta pri rezultatu 5:0 zbog povreda igrača.

Zenička Fortuna je poražena u Zenici od Novog Šehera sa 1:2 (Link OVDJE) , a Nemila kod kuće od jesenjeg prvaka, ekipe Vis Simm Bau iz Kosove, sa 0:2. Iz NK Nemila upučuju čestitke svojim momcima na zalaganju, a čestitke su upučene i gostujućim navijačima iz Kosove, koji su navijali svih 90 minuta za svoj tim.

Jesenji prvak Kantonalne lige ZDK je ekipa NK Vis Simm Bau iz Kosove sa 24 boda, a drugoplasirani je NK Zmaj iz Buzić Mahale sa 20 bodova. Na začelju tabele su NK Nemila sa 6, NK Fortuna sa 7, te NK Napredak i NK Proleter sa po 8 bodova.

Rezultati 9.kola, 28./29.10.2017.god.:

Zenica: Fortuna – Novi Šeher 1:2

Nemila: Nemila – Vis Simm-bau 0:2

Breza: Rudar – Proleter 5:0 (nezvanično-prekid zbog povreda igrača Proletera)

Šije: Napredak – Vareš 0:0

Olovo: Stupčanica – Zmaj 2:2

Tabela

E. Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno