Košarka

Liga Mladih ZDK: Dvije pobjede Abecede i jedna Čelika u gradskom derbiju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Liga Mladih ZDK: Dvije pobjede Abecede i jedna Čelika u gradskom derbiju – Proteklog vikenda u okviru devetog kola Lige Mladih ZDK svoj susret su odigrali gradski rivali OKK Abeceda i OKK Čelik-Winner.

Najmlađi, predpioniri su odigrali susret koji je direktno odlučivao o jesenjem prvaku Lige Mladih. Predpioniri Čelika su već nakon prve četvrtine stvorili dvocifrenu razliku koju su održali i povećavali tokom cijelog toka prvog dijela susreta. Na poluvrijeme su otišli sa prednošću od 19 poena razlike.

U nastavku susreta predpioniri Abecede uspjevaju smanjiti razliku, a susret je završio slavljem “gostiju” iz ekipe Čelik-Winner. Konačni rezultat je glasio 36:50.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bili su Jovanović sa 14 poena i Kojić sa 10 poena. Domaćine su predvodili Durmić sa 19 poena i i Duvnjak sa 11 poena. Nakon završetka jesenjeg dijela prvenstva ekipa OKK Čelik-Winner zauzima prvo mjesto bez porazai zasluženo je nosilac titule jesenjeg prvaka, dok je ekipa OKK Abecede drugoplasirana sa jednim izgubljenim susretom.

Pioniri ove dvije selekcije su također odigrali vrlo zanimljiv susret. Ipak na krilima sjajnog Faruka Duvnjaka ekipa OKK Abecede upisala je još jednu pobjedu. Već u prvoj četvrtini Abeceda je nametnula svoj ritam igre koji je održala tokom prvog poluvremena i na kraju zasluženo slavila. Pioniri OKK Čelik-Winner iz susreta u susret pokazuju podizanje kvaliteta igre i za očekivati je da u nastavku prvenstva postanu još respektabilniji protivnik. Susret je završen slavljem domaćina rezultatom 78:52.

Najbolji u domaćoj ekipi bio je Faruk Duvnjak sa 36 poena, a odličnu podršku su mu pružili i Kolar sa 20 poena i Vidović sa 10 poena. Čelik-Winner su predvodili Varupa sa 12 poena i Bilić sa 15 poena. Pioniri Abecede prvi dio prvenstva su okončali na drugom mjestu, dok su pioniri Čelika svoj put završili na petom mjestu.

Kadeti Abecede su kao i svoje mlađe kolege slavili u susretu sa ekipom OKK Čelik-Winner. U dosta tvrdom prvom poluvremenu nešto skoncentrisanija je bila ekipa Abecede i na poluvrijeme su otišli sa prednošću od 10 poena razlike. Treća četvrtina također je odigrana u egalu, a domaćin se serijom u posljednjoj četvrtini odvojio na nedostižnu razliku i na kraju slavio +19. Konačni rezultat susreta je bio 75:56. Nuhanović sa 32 poena i Osmić sa 19 poena su odveli domaćine do trijumfa, dok kod gostiju bolji od ostalih su bili Varupa sa 15 poena i Smiljanić i Ekinović sa po 8 postignutih koševa. Nakon jesenjeg šampionata ekipa OKK Abecede zauzima treću poziciju, dok su kadeti Čelika na četvrtom mjestu.

Nastavak prvenstva se očekuje krajem januara.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno