Košarka

Liga mladih KSBiH, 10.kolo: Juniori OKK Čelik slavili na teškom gostovanju u Banja Luci

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Liga mladih KSBiH, 10.kolo: Juniori OKK Čelik slavili na teškom gostovanju u Banja Luci – Jučer je odigrano 10.kolo Lige mladih KSBiH. Juniori OKK Čelik imali su veoma teško gostovanje, a zanimljivo je da su prvo izabranici Armela Mujakovića otišli u Mrkonjić Grad, gdje je trebala prvobitno biti odigrana utakmica protiv Borca, da bi se onda u zadnji čas odlučilo da se utakmica ipak igra u Banja Luci.

Tako su Zeničani čitav dan proveli u putovanju, ali to im nije smetalo da poslije velike borbe na kraju ipak upišu vrijednu pobjedu na teškom gostovanju.

Prvu četvrtinu Čelik je dobio rezultatom 14:21, da bi u drugoj domaćini uzvratili, te se na odmor otišlo pri rezultatu 41:38 za ekipu Borca. U trećoj četvrtini viđena je izjednačena košarka, a u posljednjih 10 minuta utakmice ušlo se s prednošću domaće ekipe 58:57.

U posljednjoj četvrtini Zeničani su odigrali sjajno, na krilima odličnih Begića i Porče, na kraju su utakmicu riješili u svoju korist. Konačni rezultat glasio je 77:83 (14:21, 27:17, 17:19, 19:26) za Čelik.

Kada su u pitanju najbolji pojedinci, Imran Porča je ubacio 28 poena uz devet skokova, sjajan je bio i Ahmet Begić s 21 poenom uz 11 skokova. U redovima poražene ekipe Kovačević je ubacio 20 poena uz 14 skokova. SportZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno