Košarka

Liga mladih KS BiH – Velike gostujuće pobjede pionira Abecede i juniora Čelika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Liga mladih KS BiH – Velike gostujuće pobjede pionira Abecede i juniora Čelika – Dvije zeničke omladinske selekcije u okviru redovnog 14.kola Lige mladih KSBiH- državno prvenstvo, igrale su dvije gostujuće utakmice u Tuzli (pioniri Abecede) i Mostaru (juniori Čelika).

Zabilježene su dvije velike gostujuće pobjede zeničkih selekcija Abecede i Čelika.

Donosimo rezultate za ove dvije odigrane utakmice 14.kola za zeničke ekipe, najbolji strijelci i skokovi:

PIONIRI  U-14

Lions Tuzla – Abeceda Zenica 64:78 (29:10), (9:20), (6:21); (20:27); 

Nakon što su izgubili prvu četvrtinu sa 19 poena razlike, pioniri Abecede su bili bolji u preostale tri četvrtine, koje su ubjedljivo dobili i zasluženo, na kraju, slavili sa 14 poena razlike (64:78).

Najbolji u ekipi Abecede bili su Z.Mulić sa 31 poen, A.Begić sa double-double učinkom od 21 poen i 10 skokova, T.Ibrahimović 17 poena i 7 skokova, te R.Muslić sa 7 poena i 17 skokova.

Trener Haris Milak je prezadovoljan učinkom svojih pulena, te ističe:

– Momci su lavovskog srca, još jedna pobjeda u nizu. Uprkos povredi dvojice igrača moji momci su napravili strašan podvig i dobili odličnu ekipu Lionsa u Tuzli sa 14 razlike. Čast i zadovoljstvo mi je trenirati ovako karakterne momke -, kaže u svojoj izjavi trener Milak.

JUNIORI U-18

Zrinjski Mostar – Čelik  Zenica  75:81 (16:21); (24:25); (15:25); (20:10);

Ovaj derbi igran je u dvorani Bijeli brijeg u Mostaru i ekipe su imale približan učinak na tabeli pred ovaj susret. Na poluvremenu je bilo 40:46 za Čelik, a nakon treće četvrtine + 17 poena za Čelik (55:71). U zadnjoj četvrtini domaći su izvršili pritisak i na 2,35 minuta do kraja smanjili prednost Zeničana na 75:79. Košem Ahmeta Begića na 43 sekunde do kraja riješene su sve dileme oko pobjednika u ovom derbiju za konačnih i zasluženih 75:81 za juniore Čelika. Intersantno je zabilježiti da su juniori Zrinjskog imali 13 asistencija na utakmici, a Čelik samo dvije asistencije.

Najbolji kod juniora Čelika bio je Imran Porča sa 29 poena i 6 skokova, a uz rame su mu bili Ahmet Begić sa 18 poena i 6 skokova, te Harun Alić sa 15 poena.

Ovom pobjedom juniori Čelika napravili su veliki korak prema završnici F 4 Lige mladih KSBiH..

Čestitke pionirima Abecede i juniorima Čelika na ovim velikim gostujućim pobjedama i od sportske redakcije Zenicabloga.

E.Imamović

Foto OKK Abeceda i OKK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno