Biznis

Liderstvo u fokusu: Učesnici Job Lab programa Telemach fondacije u inspirativnoj studijskoj posjeti Sarajevu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Drugi ciklus Job Lab programa Telemach fondacije za 2023. godinu završen je nedavno studijskom posjetom Sarajevu, kojoj je prisustvovalo 20 najaktivnijih učesnika Job Lab radionica iz cijele Bosne i Hercegovine. Inspiracija, edukacija i networking, tako bi se u tri riječi moglo sažeti iskustvo kroz koje su ovom prilikom prošli srednjoškolke i srednjoškolci iz Sanskog Mosta, Livna, Viteza, Breze, Travnika, Goražda, Lukavca, Donjeg Vakufa, Bugojna, Širokog Brijega i Trebinja. Tokom trodnevnog boravka u Sarajevu, posjetili su nekoliko javnih i privatnih fakulteta, direkciju Telemacha BH, učestvovali u interaktivnim sesijama s mladim liderima ove kompanije, dinamičnim i zanimljivim predavanjima i radionicama, odgledali pozorišnu predstavu, a bilo je i puno prilika za druženje i stvaranje nezaboravnih uspomena.

„Oduševljena sam što smo za predavače imali stručne i inspirativne mentore iz poslovnog života, koji su nas ohrabrili da sebi postavimo visoke ciljeve, motivirali su nas da radimo na sebi i da mi budemo potencijal koji će svojim znanjem napraviti razliku u našoj zemlji“, istakla je Dina Dautović, učenica Mješovite srednje škole Travnik.

Jasmina Kurbegović, učenica Mješovite srednje škole Gimnazija Bugojno, zahvalna je zbog informacija koje su joj, kaže, otvorile neke nove vidike kada je riječ o studiranju i budućoj karijeri: „Naučila sam dosta o sebi i počela maštati o tome kako da pokrenem vlastiti biznis, o čemu ranije nisam razmišljala“.

Job Lab je jedan od najvažnijih programa Telemach fondacije za podršku mladima u ključnom periodu njihovog života, tokom srednjoškolskog obrazovanja, kada trebaju donijeti odluku o tome šta će biti njihov budući poziv.

„U saradnji s partnerima iz Inkubatora društvenih inovacija Munja, s Job Labom smo i ove godine došli do najudaljenijih dijelova Bosne i Hercegovine kako bismo svakoj mladoj osobi pružili iste prilike i ukazali na važnost ulaganja u znanje, vještine i predstavili mogućnosti koje joj se putem dodatne edukacije, stipendiranja, volontiranja i studentske razmjene pružaju za bolje obrazovanje i usavršavanje. Budite neko ko će napraviti razliku u našem društvu i zemlji, to je osnovna poruka koju im želimo poslati i ohrabriti ih da istraju u tome. Baš kao što usluga naše kompanije mora biti besprijekorna, i naše ulaganje u zajednicu mora biti sistemski i dugoročno. Nadamo se da ćemo svi uživati u plodovima našeg investiranja u mlade ljude“, istakla je Hajdi Mostić, predsjednica Upravnog odbora Telemach fondacije i CCO Telemacha BH.

U fokusu Job Lab studijske posjete bilo je liderstvo. Kroz niz dinamičnih, interaktivnih „fun&meaningfull“ aktivnosti, koje su predvodile Maja Tursunović, direktorica Telemach fondacije, i Melisa Selak Hodo, izvršna direktorica IDI Munja, cilj je bio podstaći mlade da prepoznaju svoje vrijednosti i otkriju u sebi liderske osobine i vještine. Kako je to izgledalo u njihovom slučaju, inspirativnim obraćanjem srednjoškolcima su pojasnili Hajdi Mostić i Deni Selimić, CFO Telemacha BH. Svjesni izazova koje sa sobom nosi život u digitalnom društvu i svijetu, organizatori su veliku pažnju posvetili i ovoj temi. O moći društvenih medija govorio je Esad Zečević, specijalist za društvene mreže u Telemachu BH, a izvrsno predavanje o odgovornosti kreatora sadržaja na društvenim mrežama održao je univerzitetski profesor Haris Hasić. Učesnici su imali priliku sami pripremiti i analizirati video sadržaj, te naučiti važne lekcije na osnovu vlastitih grešaka. Najbolja grupa autora je dobila nagrade, a svim učesnicima uručeni su Job Lab certifikati koji će biti njihov podsjetnik da uvijek rade na sebi i istraju na putu do karijere iz svojih snova. U tome će još dugo imati mentorsku podršku Job Lab programa, a ovoj zajednici, koja broji nekoliko hiljada srednjoškolaca, mogu se pridružiti svi koje to žele. Više informacija na stranici Telemach.ba.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno